ΝΟΔΕ Ημαθίας: Μήπως η κυβέρνηση εθισμένη στο ψέμα στραγγαλίζει συνεχώς την αλήθεια;

Μήπως η κυβέρνηση εθισμένη στο ψέμα στραγγαλίζει την αλήθεια; Έχοντας χάσει μια για πάντα το φερόμενο για πολλούς «ηθικό πλεονέκτημα»  έχει χάσει πλέον και κάθε μέτρο. 

Ενόψει της εμφάνισης του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προσπαθεί με υπερβολές και διαστρεβλώσεις της αλήθειας να παρουσιάσει υποτιθέμενο έργο. Δηλώνει ικανοποιημένη που κόβονται μέχρι εξαφάνισης συντάξεις, που φορολογούνται σφαγιαστικά οι πάντες και τα πάντα, που σε ενενήντα ημέρες ξεκινούν οι απολύσεις στον τομέα της ενημέρωσης, ενώ έχουν υποσχεθεί για τα περισσότερα, τα ακριβώς αντίθετα. Γιατί, αλήθεια, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος; Υπάρχει εναλλακτική πρόταση παραγωγής πλούτου για όλους, με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες, όπως προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό δεν είναι «νεοφιλελευθερισμός» , όπως προπαγανδίζουν. Είναι η κοινή λογική.

Ο ίδιος εθισμός στο ψέμα παρατηρείται και στο φλέγον ζήτημα της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Εξωτερικών για σφράγιση και άρα αποδοχή των διαβατηρίων των Σκοπίων που αναγράφουν «RepublicofMacedonia». Με κατεπείγουσα διαταγή της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Υπουργείου Εξωτερικών οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων θέτουν την ελληνική σφραγίδα στα διαβατήρια των Σκοπίων δίπλα στο όνομα Republic of Macedonia, αντί της μέχρι τώρα πρακτικής, σύμφωνα με την οποία η θεώρηση ετίθετο σε λευκό φύλλο χαρτιού εκτός διαβατηρίου.Η κυβέρνηση όπως είναι φανερό λοξοδρομεί από την ελληνική αδιαπραγμάτευτη θέση στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Προβαίνει σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη διολίσθηση ιστορικού αναθεωρητισμού η όποια ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης για το σύνολο των κατοίκων της Μακεδονίας, καθώς πρόκειται για μία defactoαναγνώριση όπως επισημαίνει και ο Υπεύθυνος Μακεδονίας Θράκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου. 

Αποδεικνύεται λοιπόν στην πράξη ότι όχι μόνο τυχαία δεν ήταν τα πρόσφατα «λεκτικά ατοπήματα» κυβερνητικών στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι αποκάλεσαν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων ως « Μακεδονία» ,αλλά και ότι οι «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής διπλωματίας στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Κοτζιάς κατά την πρόσφατη παρουσία του εκεί ήταν απλές υποσχέσεις.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΛΠΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο