Ντροπιαστική ήττα για τη ΒΕΡΟΙΑ από τον Ολυμπιακό με 6-1

Ταπεινωτική ήττα υπέστη η ΒΕΡΟΙΑ από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, χάνοντας εκτός έδρας με 6-1, το βράδυ της Κυριακής (11/9).

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περίπου ένα εικοσάλεπτο για να... μπει στο ματς, όταν όμως το έκανε το μόνο που κατάφερε να κάνει η Βέροια απέναντι στις ορέξεις των «ερυθρόλευκων» ήταν να αναπαριστάνει τον... σάκο του μποξ! Στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη φετινή Super League το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη για την 3η αγωνιστική, στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε μονάχα μία ομάδα! Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί, έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο αρκετούς αυτοματισμούς και δημιουργώντας πολλές φάσεις, για να αποζημιώσουν έτσι τους περίπου 20.000 οπαδούς τους που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο.

Καθάρισε ο «μαέστρος» Μάριν
Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό 4-2-3-1, με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Φιγκέιρας – Ντε Λα Μπέγια δεξιά και αριστερά στην άμυνα και Μποτία – Ντα Κόστα δίδυμο στα στόπερ. Οι Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς ήταν οι αμυντικοί χαφ, ο Μαρίν μπροστά τους ως επιτελικός, ο Σεμπά στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Ελιουνούσι στο δεξί και ο Ιντέγε στην «κορυφή». Φυσικά, σε αυτή την ενδεκάδα η απουσία του Φορτούνη ήταν η πιο «λαμπερή», ωστόσο ο παίκτης που τον αντικατέστησε τα κατάφερε και με το παραπάνω! Ο Μάρκο Μάριν έκανε στον αγωνιστικό χώρο αυτό ακριβώς για το οποίο ήρθε στο Λιμάνι: τη διαφορά. Ο Γερμανός καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, με δύο ασίστ που έγιναν γκολ και άλλες τρεις που κατέληξαν σε κλασική ευκαιρία.

Μαρίν – Ιντέγε και... τρίποντο
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα με κατοχή μπάλας και διάθεση για γρήγορη κυκλοφορία, ενώ έντονο ήταν και το πρέσινγκ των «ερυθρόλευκων» στη μεσαία γραμμή που συνεχίστηκε σε όλο το 90λεπτο. Το πρώτο σουτ του αγώνα ήταν απλώς... προειδοποιητικό, στο 4ο λεπτό από τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ και η κεφαλιά του Ιντέγε στο 6' μετά από σέντρα του Μάριν πέρασε λίγο άουτ. Οι δύο παραπάνω «ερυθρόλευκοι» ήταν άλλωστε και οι καλύτεροι για την ομάδα τους σε αυτό το ματς, ο ένας σε ρόλο δημιουργού και ο άλλος σε αυτόν του εκτελεστή.

Προειδοποιήσεις πριν την... καταιγίδα
Στο 10' ήρθε και η πρώτη κλασική ευκαιρία για την ομάδα του Μπέντο, όταν μετά από λάθος του Παπαδόπουλου στην άμυνα της Βέροιας, ο Μαρίν πέρασε κάθετα τη μπάλα για τον Ιντέγε που βγήκε τετ-α-τετ όμως ο Λόπεθ απέκρουσε σε κόρνερ. Κάπως έτσι, θα συνεχιζόταν το ματς μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Δελφάκη, με τη Βέροια να περιμένει... τη μοίρα της, κλεισμένη στην άμυνα της και τον Ολυμπιακό να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 23' ο Μιλιβόγεβιτς βγάζει τη μπάλα δεξιά για τον Φιγκέιρας, όμως ο Πορτογάλος καθυστέρησε μέσα στην περιοχή. Δύο λεπτά μετά, τελικώς οι πρωταθλητές έβαλαν το ματς στο δρόμο του, ανοίγοντας το σκορ στο 25'. Μετά από γέμισμα του Μιλιβόγεβιτς, ο Ιντέγε παίρνει την πρώτη κεφαλιά, ο Λόπεθ αποκρούει, όμως ο Μαρίν παίρνει το «ριμπάουντ» και επιστρέφει τη μπάλα στον Νιγηριανό φορ που απλώς την σπρώχνει στα δίχτυα από κοντά για το 1-0. Ένα ακόμη τρίλεπτο μετά, στο 28', ο Ολυμπιακός κάνει το 2-0 με τους Ελιουνούσι και Μαρίν συνδυάζονται άψογα, τον Γερμανό να βγάζει συστημένη σέντρα για τον Σεμπά ο οποίος νίκησε τον Λόπεθ με καρφωτή κεφαλιά.

Τρίτο πριν το φινάλε και... λήξη
Κάπως έτσι, οι παίκτες του Μπέντο συνέχισαν να «σφυροκοπούν» την άμυνα της Βέροιας. Νέα σέντρα από τον Μαρίν στο 30', με την κεφαλιά-ψαράκι του Ελιουνούσι να καταλήγει στο δοκάρι και μετά άουτ. Άουτ πέρασε και το σουτ του Φιγκέιρας στο 33' μετά από ωραία αντεπίθεση και συνδυασμό των Ελιουνούσι-Ιντέγε. Ο δείκτης του σκορ πάντως ανέβηκε στο 3-0 πριν το ημίχρονο, με ένα εξαιρετικό γκολ του Ελιουνούσι στο 41'. Οι Πειραιώτες κυκλοφόρησαν ταχύτατα τη μπάλα, ο Μιλιβόγεβιτς πέρασε κάθετα για τον Ιντέγε, αυτός έξυπνα με το κεφάλι έσπασε τη μπάλα δεξιά για τον Ελιουνούσι και ο Νορβηγός νίκησε τον Λόπεθ με απευθείας πλασέ με το αριστερό. Ενδεικτικό του τι συνέβη σε αυτό το πρώτο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη ήταν ότι το 45λεπτο έκλεισε με 10-τελικές και κατοχή μπάλας 66% για τον Ολυμπιακό.

Ίδια διάθεση, ίδιος ρυθμός, ίδια εικόνα
Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι μπήκε και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός, με διάθεση να μην σταματήσει και να δημιουργήσει όσες περισσότερες ευκαιρίες γινόταν. Άλλωστε πέρα από τους τρεις βαθμούς, υπήρχε ίσως και το κίνητρο να «απαντήσει» στις εντυπωσιακές πρεμιέρες των τριών μεγάλων αντιπάλων του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά το τέλος του αγώνα, το είχε καταφέρει και με το παραπάνω...

Το έψαχνε ο «Μίλι» και το... βρήκε
Στο 48' ο Λόπεθ σώζει το πολύ δυνατό σουτ του Μιλιβόγεβιτς όμως δεν κατάφερε το ίδιο στην αμέσως επόμενη φάση. Στο 49' οι «ερυθρόλευκοι» ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 4-0, όταν η άμυνα της Βέροιας δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Μιλιβόγεβιτς ο οποίος 1-2 μέτρα έξω από την περιοχή, με ένα πολύ δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Λόπεθ που δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι. Με το σκορ να ξεφεύγει και τη Βέροια να έχει παραδώσει πνεύμα, το υπόλοιπο ματς ήταν διαδικαστικό μεν, αλλά και με περισσότερα ωραία γκολ!

«Κερασάκι» το χατ-τρικ του Ιντέγε
Στο 61', σε ακόμη μια φάση στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούν έξοχα τη μπάλα, ο Καμπιάσο πέρασε κάθετα για τον Ντε Λα Μπέγια, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα για τον Ιντέγε και ο Νιγηριανός από κοντά εκτέλεσε τον Λόπεθ για το 5-0. Σημειωτέον ότι και η φάση του πέμπτου ξεκίνησε πάλι από τον Μάριν. Στο 74' η Βέροια μείωσε προσωρινά σε 5-1 με ωραίο πλασέ του Καπετάνου έπειτα από γύρισμα του Ναβαλόφσκι, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είπαν την τελευταία λέξη στο ματς. Στο 89', ο Ολυμπιακός βγάζει και πάλι εξοχη αντεπίθεση, ο Πάρντο βρίσκει με τρομερή ασίστ τον Φιγκέιρας, ο Πορτογάλος κάνει το γύρισμα από δεξιά και ο Ιντέγε με κοντινή προβολή πετυχαίνει το δικό του χατ-τρικ και το τελικό 6-1 του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα (59' Ρέτσος), Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Μαρίν (70' Καρντόσο), Σεμπά, Ελιουνούσι (65' Πάρντο), Ιντέγε.

Βέροια (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπεθ, Μελίσσης, Μαραγκός, Κάλβο, Καπετάνος, Σισίνιο (77' Βίτι), Σαρπόνγκ (46' Άρτσε), Μαλόν, Παπαδόπουλος, Μπαλάφας, Χαροντάκης (46' Ναβαλόφσκι).

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Παναγιώτης Κασσαβέτης (Αιτ/νίας), Μιχάλης Δόσης (Αθηνών)
Τέταρτος: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)

Πηγή: sdna.gr
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο