Ποδηλατική διαδρομή στη Βέροια - Γ.Σ. ΑΝ.ΔΥ. (22/9)

Η καθιέρωση της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» (16-22 Σεπτεμβρίου), με κορύφωση την «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ», στις 22 Σεπτεμβρίου, έχει ως στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας περιορισμού της χρήσης των αυτοκινήτων, τουλάχιστον εντός των αστικών κέντρων και την ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιδίωξη του περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, αλλά και η ομαλότερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας και η προαγωγή της δημόσιας σωματικής και ψυχικής υγείας.

Με δεδομένο ότι μέχρι το 2050 ο μισός πληθυσμός της γης θα κατοικεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, ο παραπάνω στόχος αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα και αποτελεί ανάγκη άμεσης προτεραιότητας, γι’ αυτό και περισσότερες από 1.500 Ευρωπαϊκές πόλεις οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Στα πλαίσια του εορτασμού της φετινής ευρωπαϊκής «ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ και η Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Βέροιας προσκαλούν την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, σε ποδηλατική διαδρομή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, προκειμένου «να εξοικειωθούν οι ποδηλάτες με την πόλη και η πόλη με τους ποδηλάτες». 

Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου, όπου οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στις 05.00 μ. μ. για την εγγραφή τους.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 05.30 μ. μ. από την Πλατεία Δημαρχείου με καθοδική πορεία στην οδό Μητροπόλεως-Ελιάς-Ανοίξεως προς τέρμα Πιερίων- στροφή (ΔΕ) εκπαιδευτήρια Σιαφαρίκα- χωριό Άμμος - Φράγμα Αλιάκμονα- γύρος Τεχνητής Λίμνης με επιστροφή από την ίδια διαδρομή και τερματισμό στην Πλατεία Δημαρχείου.

Η διαδρομή είναι περίπου 20 χλμ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2  ώρες. 

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου και ενήλικες, με απαραίτητη προϋπόθεση να φορούν προστατευτικό κράνος. 


ΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ) 
ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στο ΚΑΦΕ «MaCoza» στη Βέροια, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10.00 π. μ., το πρόγραμμα της οποίας θα έχει ως εξής:
1)      10:00-10:45: Διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός
2)      10:45–11:00: Οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός.
3)      11:00-11:15: Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4)      11:15-11:45: Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις - Προτάσεις.
5)      11:45-12:00: Απαντήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο.
6)      12:00-12:15 Έγκριση ή μη των πεπραγμένων της διοίκησης.
7)      12:15-13:00 Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Παρακαλούνται τα μέλη που πρόκειται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, να προσέλθουν στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη των εργασιών.
     Αν δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα και ώρα 11:00 π. μ, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.
       Η Συνέλευση θα είναι ανοικτή σε όλους τους φίλους και υποστηρικτές του ΑΝ.ΔΥ. με δικαίωμα λόγου για άσκηση κριτικής και κατάθεση προτάσεων.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 Λάζαρος Κουμπουλίδης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο