Τι άποψη έχει η Π.Ε. Ημαθίας για το θέμα του Αρχαιολογικού Χώρου πόλης Βέροιας;

Δύο μεγάλα θέματα έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Βέροιας το τελευταίο διάστημα, ένα παλαιότερο (η αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας και η εκεί μεταστέγαση του Τελωνείου Βέροιας) και ένα πρόσφατο και... καυτό (η οριοθέτηση - επαναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας).

Ωστόσο, αυτό που παρατηρούμε είναι ότι η δευτέρου βαθμού αυτοδιοικητική αρχή της Ημαθίας, η αντιπεριφέρεια, που εδρεύει στη Βέροια, όχι μόνο δεν έχει σημαντικό ρόλο στην επίλυση των θεμάτων αυτών, αλλά λάμπει - πολλές φορές - δια της απουσίας της, χωρίς να έχει απαραίτητα την ευθύνη πάντα ο αντιπεριφερειάρχης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή (16/9) συνέντευξη Τύπου του Δήμου και των φορέων της Βέροιας, στην οποία κλήθηκε να παραστεί η αντιπεριφέρεια Ημαθίας και, απόντος στο εξωτερικό του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη (συμμετέχει σε διεθνή έκθεση με επιχειρήσεις της Ημαθίας, στη Μόσχα), ανακοινώθηκε στους διοργανωτές ότι θα παραστεί συγκεκριμένος αιρετός εκπρόσωπος της Π.Ε. Ημαθίας.

Ωστόσο, αυτός ο αιρετός εκπρόσωπος γύρισε άκομψα την πλάτη στον Δήμο και στους φορείς, μη ενημερώνοντας καν για την μη παρουσία του, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Βέροιας.

Τι να υποθέσουμε τελικά; Δεν ενδιαφέρουν τους αιρετούς εκπροσώπους της αντιπεριφέρειας τα ζητήματα της πόλης και αρκούνται σε άλλου είδους δραστηριότητες ή είναι αντίθετοι με τη θέση του Δήμου και των φορέων και δεν έχουν το σθένος να εκφραστούν αναλόγως;

Ό,τι και να ισχύει, εμφανίζονται να είναι κατώτεροι των περιστάσεων. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο