"Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε" (άποψη)

ΑΠΟΨΗ: Αυτή η ρήση του Αίσωπου, λίγο αλλαγμένη που σημαίνει ότι τα σπίτια μας καίγονται και εσείς τραγουδάτε, μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τις εξελίξεις για την πιθανή ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. 

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

1. Η χώρα δεν μπορεί να συνέλθει από μία οικονομική και κάθε άλλου είδους κρίση, εδώ και μία   επταετία τουλάχιστον, χρονικό διάστημα πρωτοφανές για τα σύγχρονα οικονομικά δεδομένα.

2. Έχουν δοκιμαστεί διάφορες συνταγές και κυβερνήσεις, σοσιαλιστικές - σοσιαλιστικές με λίγο δεξιές - δεξιές με λίγο σοσιαλιστικές και πολύ λίγο αριστερές - δεξιές με λίγο σοσιαλιστικές- πολύ αριστερές- λιγότερο αριστερές. Συνταγές με άρωμα Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκής Τράπεζας- Δ.Ν.Τ. σε διάφορες παραλλαγές. Όμως η κρίση εκεί, καλά κρατεί.

Έχοντας λοιπόν αυτά τα δεδομένα κυρίως είπαν, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η ΔΗΜ.ΑΡ, να συνεργαστούν για να ενοποιηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς. Θετική αρχικά η πρόθεση. Αλλά πριν καν βρεθούν στο τραπέζι της συνεννόησης, άρχισαν να μαλώνουν η Φώφη με το Σταύρο και να προσπαθεί ο κ. Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜ.ΑΡ. να τους τα φτιάξει. Υπάρχει κανείς που κατάλαβε γιατί μαλώνουν; Που δηλαδή να προχωρήσουν και σε ζητήματα πολιτικής. Ο Σταύρος είπε και το εξής αμίμητο "Δεν θέλουμε το παλιό", εννοώντας το ΠΑΣΟΚ. Καλά πριν αποφασίσεις Σταύρο να ενοποιήσεις την Κεντροαριστερά, δεν ήξερες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παλιό, στην πορεία το ανακάλυψες, εσύ ο καινούργιος;

Μετά από όλα αυτά δεν είναι να απορεί κανείς γιατί το άθροισμα των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού - ΔΗΜ.ΑΡ, είναι και θα παραμείνει μονοψήφιος αριθμός, κάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Μετά θέλετε να σας πάρουμε και στα σοβαρά; Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.
Δημήτριος Κων/νου Ταρατσίδης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο