"Έξω οι φασίστες από τα σχολεία"

ΔΤ από Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας: Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, το εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε μια ωμή πρόκληση: 

Την κατάθεση ψηφοδελτίου για τις εκλογές του ΚΥΣΠΕ που διενεργούνται από το Υπουργείο για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, με ευθεία αναφορά στη νεοναζιστική οργάνωση και με τίτλο Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας διακηρύσσει πως ο φασισμός δεν έχει καμιά θέση στη δημόσια εκπαίδευση, ο ρατσιστικός, μισαλλόδοξος λόγος της ναζιστικής συμμορίας δε συνάδει με το αναγκαίο δημοκρατικό πνεύμα του σχολείου και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, ανεξάρτητα από την κοινωνική, εθνική και φυλετική προέλευσή τους.

Η εκπαίδευση υπήρξε ανέκαθεν πεδίο ανάπτυξης αγώνων για τη δημοκρατία και την κοινωνική χειραφέτηση, χώρος μάχης ενάντια στις μισαλλόδοξες αντιλήψεις, τις διακρίσεις, τις ρατσιστικές πρακτικές και τα ξενοφοβικά στερεότυπα, χώρος πολιτισμού και αγώνων για το δημοκρατικό σχολείο των όλων των ίσων και των διαφορετικών, χώρος που μετρά ήρωες και νεκρούς για αυτές τις αξίες, όπως τον Πέτρουλα, τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τον Τεμπονέρα. Δεν θα αφήσουμε χώρο στους φασίστες! Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Δεν έχουν θέση στα σχολειά μας, στα σωματεία, στο εκπαιδευτικό κίνημα.

Έξω οι φασίστες απ’ το σχολείο!
Έξω οι φασίστες απ’ τα συνδικάτα!

ΤΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο