Ενοχλήθηκε η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Ημαθίας από σχόλιο του InVeria.gr

Την ανάγκη να απαντήσει σε παρενθετικό σχόλιο του InVeria.gr, που υπήρχε στο θέμα της επιστολής του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (δείτε το θέμα), το οποίο ανέφερε ότι "η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γενικότερα είναι απούσα από το κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής", αισθάνθηκε η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κα Αναστασία Καρακώστα.

Σε μήνυμά της προς το InVeria.gr, η κα Καρακώστα αναφέρει:

Κύριε Βουδούρη, αναφέρομαι στο σχόλιό σας ότι η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι γενικότερα  απούσα από το κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής,  το οποίο κατά την άποψή μας δεν υπακούει στην δημοσιογραφική δεοντολογία. Είστε σίγουρος ότι διερευνήσατε, ως οφείλατε να κάνετε ως δημοσιογράφος, τις Δράσεις της ΔΔΕ Ημαθίας; 

Το θέμα έχει ανακινηθεί στην Α/θμια διότι σε πρώτη φάση η εκπαίδευση των προσφύγων, ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, τρέχει στην Α/θμια από το Υπουργείο Παιδείας ΤΩΡΑ. Η διαδικασία για την Β/θμια δεν έχει αρχίσει ακόμη, και αντιλαμβάνεστε ότι έχει ιδιαίτερη δυσκολία διότι τα μεγαλύτερα παιδιά, έφηβοι, βιώνουν έντονα την αγωνία της μετεγκατάστασής τους και έχουν διαμορφωμένες υψηλότερες απαιτήσεις. Παρ' όλα αυτά η ΔΔΕ Ημαθίας δουλεύει ασταμάτητα οργανώνοντας με μεθοδικότητα κοινές πολιτιστικές δράσεις εφήβων, προσφυγόπουλων και ελλήνων,  οι οποίες έχουν στόχο την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης. 

Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων ανάμεσα σε εφήβους διαφορετικών εθνικοτήτων θα αποτελέσει το κατάλληλο όχημα αρμονικής συνύπαρξης, με αποτέλεσμα  η σχεδιαζόμενη συνεκπαίδευση να λειτουργήσει αποτελεσματικά, χωρίς προβλήματα και με αμοιβαία οφέλη. Ο στόχος μας λοιπόν είναι να καλλιεργήσουμε κατάλληλα το έδαφος ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες συμπεριφορές. Είμαστε στη φάσης της τελικής υλοποίησης των δράσεων (έχει προηγηθεί συνεργασία με Σχολεία, Δημόσια Βιβλιοθήκη και καταυλισμό, καθώς και εύρεση πόρων). Όταν αυτά υλοποιηθούν θα υπάρχει και η τελική διάχυση.

Η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Ημαθίας
Αναστασία Καρακώστα

***

Σχόλιο InVeria.gr: Πολύ χρήσιμα τα στοιχεία για τις σχεδιαζόμενες δράσεις της Διεύθυνσης σχετικά με το θέμα της Εκπαίδευσης των προσφύγων. Ωστόσο, η φράση "γενικότερα είναι απούσα από το κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής" είναι εύκολα αντιληπτό πως δεν αναφέρεται μόνο (ίσως δεν αναφέρεται και καθόλου) στις ενέργειες επί του θέματος των προσφύγων, καθώς δεν αναφερόμαστε, προφανώς, στις καθαρά υπηρεσιακές ενασχολήσεις. Αυτό είναι το... υπηρεσιακό καθήκον.

Δεν θα επεκταθούμε παραπάνω στο θέμα (πχ, διερωτημένοι σε πόσες - πέρα του... καθηκοντολογίου - εκδηλώσεις από κοινωνικούς φορείς συμμετείχε κλπ), ούτε θα σταθούμε στην άποψη της συντάκτριας του κειμένου περί της δημοσιογραφικής μας δεοντολογίας και στο αν έχουμε διερευνήσει το θέμα, καθαρά λόγω του σεβασμού μας προς το πρόσωπό της.

Ωστόσο, πέρα από προσπάθειες επικοινωνιακών φτιασιδωμάτων, περιμένουμε τον ίδιο ζήλο και αμεσότητα για την κοινοποίηση στοιχείων σχετικά με τους ξενοφοβικούς καθηγητές της παραπάνω Διεύθυνσης, για να μείνουμε στο θέμα και να μην στέλνουμε την... μπάλα στην εξέδρα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο