Μήνας πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού ο Οκτώβριος - Δράσεις στο Δ. Βέροιας

Εκδηλώσεις ενίσχυσης της πρόληψης του καρκίνου του μαστού θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο ο δήμος Βέροιας, μέσω της συνεργασίας του ΚΑΠΑ και της ΚΕΠΑ και με τη συμμετοχή του ΠΕΔΥ Βέροιας, τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας - Ημαθίας.

«Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του καρκίνου του μαστού και οι δράσεις θα είναι γύρω από την πρόληψη» σημείωσε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των φορέων και ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης υπογράμμισε με τη σειρά του ότι η ΚΕΠΑ θα προσφέρει ξανά τις υποδομές της. «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει και να διανθίσουμε τις εκδηλώσεις μουσικά» τόνισε.

Ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Βέροιας Δημήτρης Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στη ρήση του Ιπποκράτη για την πρόληψη, εστιάζοντας στην έμφαση στην πρόληψη που δίνεται και από το ΠΕΔΥ. «Καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε. Γι' αυτό συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις» είπε.

Η ακτινολόγος του ΠΕΔΥ Βασιλική Καραδήμου αναφέρθηκε στη δυσκολία διαχείρισης του καρκίνου του μαστού. «Στόχος μας είναι να κυκλοφορούν όλο και λιγότερες γυναίκες με καρκίνο του μαστού στη Βέροια» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βασίλης Διαμαντόπουλος υπογράμμισε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος στην Ευρώπη στις γυναίκες. Εστίασε με τη σειρά του στην αξία της πρόληψης, ειδικά στην οικονομική κρίση λόγω του χαμηλότερου κόστους της. «Κάθε χρόνο έχουμε 4.500 νέα περιστατικά στην Ελλάδα. Μία στις 8 γυναίκες είναι δυνητικά υποψήφιες. Ωστόσο είναι καρκίνος ιάσιμος σε μεγάλο ποσοστό (97%) στο αρχικό του στάδιο» πρόσθεσε, προτείνοντας εξετάσεις μια φορά τον χρόνο και αυτοεξέταση.

Τέλος η Ιφιγένεια Βακαλφώτη από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών εστίασε στη βοήθεια που παρέχει ο σύλλογος και στην ψυχολογική στήριξη των ασθενών.

Το πρόγραμμα δράσεων:

Την Παρασκευή 7/10 θα γίνει η τελετή έναρξης με φωτισμό του Δημαρχείου σε ροζ χρώμα.

Την Κυριακή 9/10 το ΠΕΔΥ θα πραγματοποιήσει μαστογραφίες σε ωφελούμενους του Δημοτικού Ιατρείου σε 30 ωφελούμενους και η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί.

Στις 20 και 21/10 μαστογραφίες στη ΔΕ Μακεδονίδας.

Το Σάββατο 22/10 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον πεζόδρομο της Ιπποκράτους και μετά θα γίνει συμβολική πεζοπορία.

Τη Δευτέρα 24/10 στο καφέ Σερεμέτας θα γίνει συνάντηση με συντρόφους γυναικών που πάσχουν από Καρκίνο του μαστού, μια εκδήλωση στήριξης παρουσία ψυχολόγου και ψυχιάτρου.

Την Τετάρτη 2/11 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική επιστημονική ημερίδα, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δ. Βέροιας.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις για κάθε εκδήλωση.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο από το Verianet.gr όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο