Σε αργία ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας λόγω παθητικής δωροδοκίας σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Σε αργία τίθεται ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση χρηματισμού του από τους επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει από το 2011 την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας - Καϊμακτσαλάν.

Τις καταγγελίες είχε φέρει στη δημοσιότητα η Voria.gr.

Ο κ. Θεοδωρίδης αναμένεται να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και, εάν δικαιωθεί, η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο, με άλλη σύνθεση δικαστών. Εάν, ωστόσο, το αίτημά του απορριφθεί από το ανώτατο δικαστήριο, τότε η καταδίκη του θα καταστεί αμετάκλητη και θα κηρυχθεί έκπτωτος του αξιώματός του. 

Για το διάστημα που θα βρίσκεται σε αργία, θα τον αντικαθιστά η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά, η οποία θα ασκεί το σύνολο των καθηκόντων του, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για «παθητική δωροδοκία», επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με 18μηνη φυλάκιση, με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 2011, με την ιδιότητα του προέδρου της διοίκησης της «Αναπτυξιακή Πέλλας ΑΕ» ο κατηγορούμενος έλαβε χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ από επιχειρηματία που αναδείχθηκε ανάδοχος για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου, «για να τον βοηθήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία του κέντρου όσο καιρό θα διαρκούσε η μίσθωση». Ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο επιχειρηματίας, η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη σε βάρος του αποδιδόμενη πράξη, τονίζοντας ότι η καταγγελία είναι ψευδής. Ο κ. Θεοδωρίδης, κατά την απολογία του, ανέφερε ότι συγκέντρωσε το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στον επιχειρηματία, επειδή εκείνος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, κάτι που θα είχε σημαντικές συνέπειες για την περιοχή. Αργότερα, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ο επιχειρηματίας του τα επέστρεψε.

«Όσα χρόνια είμαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλες οι αποφάσεις μου ήταν προς το συμφέρον της κοινωνίας» σημείωσε και ανέφερε ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση κατά του επιχειρηματία για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Πηγή: voria.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο