Συγκίνηση για τους άταφους του 1940 στη Βέροια (φώτο)

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τους άταφους νεκρούς ήρωες του 1940, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής (23/10) στη Βέροια.

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό της Βέροιας, από τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ενώ στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης και αναγνώστηκε όλα τα ονόματα των άταφων νεκρών της περιοχής κατά το έπος του 1940-1941, στα βουνά της Αλβανίας, γεγονός που φόρτισε συναισθηματικά την ατμόσφαιρα, ειδικά για τους συγγενείς όσων έπεσαν στον αγώνα της Ελλάδας κατά της φασιστικής εισβολής.
Στη συνέχεια, στο "Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας" (πρώην τέμενος Μενδρεσέ) παρουσιάστηκε το βιβλίο του πρώην υπουργού Γιώργου Σούρλα "Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940", για το οποίο μίλησε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος. 
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δικηγόρος και εκδότης της εφημερίδας "Λαός", Ζήσης Μιχ. Πατσίκας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βεροίας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βέροιας, ο Χρήστος Φράγκος, πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας, ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης κ.α.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την βιβλιοπαρουσίαση:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο