Το "στρίμωγμα" για λίγα... ψίχουλα δημοσιότητας και το... κρυφτό στα "Βατερλό"

Με... στριμωξίδι για τις... δάφνες του ολοκληρωμένου και ήδη λειτουργούντος έργου του νέου σχολικού συγκροτήματος στα Γιοτζαλίκια Βέροιας έγιναν πριν μια εβδομάδα τα εγκαίνιά του και πολλοί θέλησαν να πάρουν λίγο... λάμψη από τα... φλας των φωτογραφικών φακών.

Από την άλλη, με τα... κιάλια ψάχνουμε όσους συνέβαλαν στο "ναυάγιο" της γέφυρας Κούσιου... Μιλώντας την περασμένη Τετάρτη (19/10) σε εκπομπή της TV 100 ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης (ο οποίος παρέλαβε - ως Δήμαρχος - "βουλιαγμένο" το έργο), δεν θέλησε να κατονομάσει τους υπεύθυνους ή να αποδώσει ευθύνες. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνει ο Δήμαρχος πως ο κόσμος δεν βλέπει πολλές παραμέτρους σε ένα ναυάγιο, δεν τον νοιάζει ποιος ήταν μούτσος, ποιος μηχανικός, ποιος λοστρόμος, αλλά κοιτά τον καπετάνιο, που έχει το "τιμόνι" και το γενικό πρόσταγμα. 

Σεβαστή, βεβαίως, η άποψη που εξέφρασε, ότι δηλαδή πρέπει να κοιτάμε μπροστά (είναι και παραγωγική σκέψη εδώ που τα λέμε, παρά να καθόμαστε να γκρινιάζουμε για το παρελθόν, μένοντας στο παρόν και στο μέλλον άπραγοι), αλλά κάποιος των θεωρητικών επιστημών θα επισήμανε στον Δήμαρχο, που είναι των θετικών επιστημών, πως η Ιστορία πρέπει να διδάσκεται, να ερευνάται και να κατανοείται, κυρίως για να μην επαναλαμβάνεται, στις κακές της εκφάνσεις. 

Συνεπώς, με το καλό να γίνει η γέφυρα (μέχρι το καλοκαίρι του 2018 θα είναι έτοιμη, αν όλα πάνε κατ' ευχήν, όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη, και θα είναι σίγουρα μια προσωπική επιτυχία του), αλλά αν δεν θέλουμε να... βαλτώσουμε πάλι, αλλά και αν θέλουμε να φύγει η... ρετσινιά της αποτυχίας από τον "Δήμαρχο" (όπου "Δήμαρχος", οποιοδήποτε πρόσωπο έτυχε τη στιγμή που σχολιάζει ο κόσμος), καλό είναι να μιλήσουμε ανοιχτά. Και αν υπάρχουν πολιτικές ή ακόμα και ποινικές ευθύνες, να αποδοθούν. Αυτό είναι το πρέπον. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο