Αφοί Τσαχουρίδη: Μία ευγενική προσπάθεια με πρωταγωνιστή την ποντιακή λύρα και θεϊκά φωνητικάΜία αξέχαστη μουσική εμπειρία υψηλής αισθητικής υπόσχονται να προσφέρουν ο Ματθαίος και ο Κώστας Τσαχουρίδης, σε όσους ομογενείς του Σίδνεϊ και της Αδελαΐδας αποφασίσουν να πάνε στις δύο επόμενες συναυλίες τους στις αντίστοιχες πόλεις.

Οι δύο εξαίρετοι μουσική που θεωρούνται σήμερα, από τις μεγαλύτερες μουσικές ιδιοφυίες της Ελλάδας θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ψυχή και Σώμα», μία μουσική συλλογή που εκτός από δικά τους κομμάτια συμπεριλαμβάνει και συνθέσεις άλλων μεγάλων ελλήνων και Ευρωπαίων συνθετών.

Η μοναδικότητα της μουσικής των αδερφών Τσαχουρίδη έγκειται στο γεγονός ότι τόσο ο Ματθαίος, δεξιοτέχνης της ποντιακής λύρας σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης επίσης αναγνωρισμένος τενόρος, καταφέρνουν να συντήξουν διαφορετικά ήδη μουσικής δημιουργώντας ένα αμάγαλμα του οποίου  η ηχητική χροιά παραπέμπει άμεσα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης θεωρείται ο καλύτερος οργανοπαίκτης της ποντιακής λύρας σε παγκόσμιο επίπεδο και ο Κωνσταντίνος, που αυτόν τον καιρό διδάσκει φωνητική στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει λάβει πολλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Μ. Βρετανία για τις ερμηνείες τους. Οι δυο μουσικοί γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Βέροια και ξεχώρισαν για το ταλέντο τους από πολύ μικρή ηλικία.

Συνοδεύονται από εξαμελή ορχήστρα και αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραστάσεις τους έχουν συναρπάσει τους λάτρεις της καλής μουσικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ το «Ψυχή και Σώμα» έχει επίσης ταξιδέψει σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.  

Και ενώ η μουσική τους θα συγκινήσει πολλούς ακροατές, όπως εξάλλου συνέβη και στις συναυλίες τους στο Περθ και την Μελβούρνη, εκείνο που επίσης συγκινεί είναι και το ευγενές φρόνημα των διοργανωτών της συγκεκριμένης περιοδείας καθώς όλα τα κέρδη τους από τις τέσσερις συναυλίες θα δοθούν στο οργανισμό «Ελληνική Πρωτοβουλία».

Ως γνωστόν ο συγκεκριμένος οργανισμός ιδρύθηκε μετά από πρωτοβουλία επιφανών ομογενών, αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια έντονη φιλανθρωπική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος τους είναι να βοηθήσει τους νέους της Ελλάδας αλλά και άλλους συμπατριώτες μας στην  Ελλάδα που έχουν χτυπηθεί άγρια από την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων.

Αν λοιπόν θέλετε να βυθιστείτε στην μαγεία της μουσικής δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της περιοδείας στην διεύθυνση www.tsahouridistour.com.au και να αγοράσετε τα εισιτήρια σας.

Η συναυλία «Ψυχή και Σώμα» θα παρουσιαστεί στην:

 Αδελαΐδα στις 2 Δεκεμβρίου, στο «The Royalty Theatre», 65 Angas Street,

Σίδνεϊ στις 3 Δεκεμβρίου, «Sir John Clancy Auditorium», The University of New South Wales, Via Gate 9, High Street, Kensington

neoskosmos.com

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο