Αμαραντίδης: «Ήταν στημένο το Ολυμπιακός-Βέροια»


Ο κατηγορούμενος (τότε ποδοσφαιριστής στη Βέροια), Δημήτρης Αμαραντίδης, με δήλωση του στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ανασκευάζει την αρχική του κατάθεση δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Όπως υποστήριξε σε βιντεοσκοπημένη του δήλωση, στέλεχος της ΠΑΕ Βέροια είχε ζητήσει στο ημίχρονο ήττα από τον Ολυμπιακό με συγκεκριμένο σκορ (3-0).

Η δημόσια τοποθέτηση του ποδοσφαιριστή μπορεί να σηματοδοτήσει νέα δεδομένα – σε ποινικό και όχι πειθαρχικό επίπεδο – στην υπόθεση της φερόμενης από τις αρχές ως εγκληματικής οργάνωσης. Ο Δημήτρης Αμαραντίδης είναι ένας από τους 35 κατηγορούμενους στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Παραδέχτηκε πως στην αρχική του κατάθεση δεν είπε την αλήθεια στον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη. Ο Αμαραντίδης επιβεβαιωνει πλέον τα όσα είχαν πει και οι άλλοι τέσσερις αυτήκοοι μάρτυρες (Δ. Καλαϊτζίδης, Ν. Γεωργέας, Αλ. Καλογέρης και Γκ. Πέρεθ), πριν από αυτόν, ότι ο αγώνας Ολυμπιακού-Βέροιας 3-0 (6η Ιανουαρίου 2013) ήταν χειραγωγημένος.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Αμαραντίδη: «Δεν είπα την αλήθεια για τον αγώνα της ομάδας μου με τον Ολυμπιακό γιατί ένιωσα αφόρητη πίεση. Πίστεψα ότι θα έχανα τη δουλειά μου και μετά πολύ δύσκολα θα έβρισκα ομάδα. Αποφάσισα να πω την αλήθεια για να λυτρωθώ, αλλά και γιατί αποδείχτηκε ότι η στάση που κράτησα απέναντι στη δικαιοσύνη με έβλαψε. Κατέληξα κατηγορούμενος χωρίς να φταίω σε τίποτε.

Ζήτω συγγνώμη από τον κύριο ανακριτή, τον κύριο Ανδρεάδη, που δεν κατέθεσα τα πραγματικά περιστατικά του αγώνα Ολυμπιακού - Βέροιας 3-0, που έγινε στις αρχές του 2013. Σε εκείνο το ματς ήμουν βασικός. Το ημίχρονο έληξε 0-0, παρότι είχαμε πολλές απουσίες. Στα αποδυτήρια μπήκε, όπως γίνεται πάντα, ο προπονητής μας, ο κύριος Καλαϊτζίδης, και μας είπε για τα αγωνιστικά θέματα. Λίγο πριν βγούμε στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο μπήκε στα αποδυτήρια ο γενικός αρχηγός της ομάδας, ο κύριος Λαναρής, και μας είπε: “Σήμερα πρέπει να χάσουμε 3-0”

Υπήρξε μια αναστάτωση, αλλά δεν έγινε διάλογος. Θύμωσα και είπα από μέσα μου “παίξε καλύτερα όσο μπορείς”. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά χάσαμε 3-0. Δεν νιώθω ότι έκανα κάτι για να είμαι κατηγορούμενος. Το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι δεν είπα από την αρχή την αλήθεια στον κύριο ανακριτή».Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 ΣχόλιαΚάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο