Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 2016 ΚΕΠΑ και ΚΑΠΑ Βέροιας


Δεκέμβριος 2016: Χριστούγεννα στον Παραμυθοχώρο!
Από την Κ.Ε.Π.Α και το Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Πρόγραμμα

Πέμπτη 1 Δεκεβρίου 2016
…..αρχίζουμε

International Puppet & pantomime festival of Veria VERIApuppet 16
Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας της Βέροιας

Σε συνεργασία και δικτυωμένο με το «ΘΕΣΣpuppet ‘16» Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας της Θεσσαλονίκης
 
10.30π.μ & 12.30μ. (παραστάσεις για Σχολεία)

TITERES ETCETERA –Ισπανία / TITERES ETCETERA (Spain)

«Ο Πέτρος και ο λύκος» / Peter and the Wolf
Μαύρο κουκλοθέατρο με ζωντανή ορχήστρα
Διάρκεια: 50’ λεπτά

Χώρος: XΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

Το έργο

Ο Prokofiev χρησιμοποίησε ένα απλό παραμύθι και δημιούργησε ένα μουσικό αριστούργημα για να εισάγει τα παιδιά στον πολύπλοκο κόσμο της ορχήστρας. Στο έργο «ο Πέτρος και ο λύκος», υπάρχει μία διαδοχή στιγμών αγωνίας και στιγμών γέλιου άρρηκτα δεμένων με την ζωντανή μουσική. Η μουσική τονίζει δραματουργικά το σενάριο. Πίσω από την ορχήστρα, μία μαγική ατμόσφαιρα δημιουργείται. Ο θεατής απορροφάται από την αρχή της παράστασης σ’ ένα μυστήριο κόσμο απόσταση που υμνεί τη συνεργασία μεταξύ φίλων η οποία μπορεί να φέρει υπέροχα αποτελέσματα!
Η παράσταση «ο Πέτρος και ο λύκος» παρουσιάστηκε πρώτη φορά από την ομάδα Etcétera το 1997 και το 1999 πήρε το Ισπανικό Εθνικό Βραβείο για την καλύτερη παιδική παράσταση. Από τότε έχει παρουσιαστεί σε μικρές και μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο! Φέτος, αυτή η τόσο ιδιαίτερη μουσική σύνθεση, εμπλουτισμένη με χρώμα και κίνηση, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Βέροια! Κατά τη διάρκεια της παράστασης, μείνετε σιωπηλοί και κρατήστε τα μάτια σας ολάνοιχτα ώστε να μην χάσετε τίποτα! Όταν η παράσταση τελειώσει, κλείστε τα μάτια σας και ονειρευτείτε!
Σκηνοθεσία και κείμενο: Enrique Lanz
Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ

Η ομάδα 

Η θεατρική ομάδα “Etcétera” ιδρύθηκε στην Γρανάδα το 1981 από τους Εnrique Lanz και Fabiola Gariddo και είναι πλέον μία από τις πιο αναγνωρισμένες διεθνώς. Η ομάδα Etcétera έχει παρουσιάσει ένα μεγάλο αριθμό παραστάσεων, οι οποίες είχαν σημαντική επιτυχία και έλαβαν διθυραμβικές κριτικές από το κοινό αλλά και από τους κριτικούς. Έτσι ξεκίνησαν να συμμετέχουν στα πιο μεγάλα διεθνή φεστιβάλ κουκλοθέατρου και μουσικής ταξιδεύοντας σε πολλές χώρες. Έχουν επίσης δώσει παραστάσεις στις πιο διάσημες θεατρικές σκηνές της Ισπανίας. Αποτελούν ποιοτικό σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ισπανική θεατρική σκηνή λόγω της πρωτοτυπίας και της τελειότητας που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες τους.
Οι παραστάσεις του θιάσου Etcétera μπορούν να περιγραφούν ως μιούζικαλ με κούκλες και αντικείμενα για όλες τις ηλικίες.
_______________________________________________________________


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

10.00π.μ. & 12.00μ

Το θέατρο των ποδιών της Βερόνικα Γκονζάλες (Ιταλία – Αργεντινή)
 
«Μια φορά και έναν καιρό …δυο πόδια » /

Ποδοθέατρο (κουκλοθέατρο με τα πόδια) 
Διάρκεια: 60’
Για όλες τις ηλικίες
Χώρος: XΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ


Το έργο
Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι και η Veronica Gonzalez έχει 2 πόδια ... αλλά τα πόδια της είναι ιδιαίτερα: μπορούν να μεταμορφωθούν σε απίστευτους χαρακτήρες από μόνα τους, κάθε φορά που τα σηκώνει προς στον ουρανό.
 Αυτές οι ‘σωματικές’ κούκλες κινούνται στο ρυθμό της μουσικής και ερμηνεύουν ιστορίες γεμάτες φαντασία, ποίηση και χιούμορ.
Αυτή η παράσταση έχει ενθουσιάσει θεατές από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, τη Βραζιλία, την Νότια Κορέα και ... σίγουρα θα σας ξετρελάνει κι εσάς!
Χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα πόδια της αλλά ποτέ το κεφάλι της, η Veronica Gonzalez δημιουργεί και χειρίζεται κούκλες χρησιμοποιώντας κάθε μέρος του σώματός της. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτή η πολύπλοκη παράσταση παίζεται εξ ολοκλήρου μόνο από μια γυναίκα. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά για να παρατηρήσετε ότι το πρόσωπο της κάθε κούκλας είναι στην ουσία η πατούσα του ποδιού της!
Η ιστορία διαδραματίζεται με τόσο εκφραστικούς χαρακτήρες που γρήγορα καταφέρνει να κλέψει γρήγορα την προσοχή σας και να σας παρασύρει σε μια μοναδική αίσθηση σα να παρακολουθείτε κινούμενα σχέδια. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος σε αυτή τη συγκινητική παράσταση κουκλοθέατρου που υπερβαίνει τα εμπόδια της γλώσσας και το απολαμβάνουν θεατές ανά τον κόσμο όλο.


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου απόγευμα

6.00μ.μ 
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
Εργαστήριο Σχεδιασμού, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας από αφρολέξ
Διάρκεια: 3 ώρες
Αρ. Συμμετεχόντων: Έως 20 άτομα.

Το εργαστήριο
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες / εργαζομενοι στον πολιτιστικό τομέα και ενήλικες που ενδιαφέρονται για τον κόσμο της κούκλας και το θεάτρου με αντικείμενα.

Θα χρησιμοποιηθεί σαν υλικο φύλλα αφρολέξ, με τις οποιες θα δημιουργήσουμε αντικείμενα (μαριονέτες, επικεφαλής των ζώων, τα μουσικά όργανα, καπέλα, μάσκες), από δισδιάστατα με λευκό φύλλο αφρού, σε τρισδιάστατες και πολύχρωμες τελειωμενες μαριονέτες.
Η τεχνική αυτή επιτρέπει να έχουμε καταπληκτικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολουθώντας απλές οδηγίες.
Η δημιουργία "ζωόμορφα" αντικείμενα μπορεί να Να τελειώνει οργανώνοντας μικρές δραματουργίες με την εμψύχωση των κουκλών επί σκηνής.
_____________________________________________________________________


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου πρωί

10.00π.μ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (3 ώρες)
Πρώτο βήμα: συναρμολόγηση των τεμαχίων.
Δεύτερο στάδιο: τελειοποίηση των κουκλών με υφάσματα και άλλα υλικά.
Τρίτο βήμα: βασικές έννοιες για το χειρισμό και εμψύχωση των κουκλών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να φέρει ένα ψαλίδι για υφάσματα και ένα πινέλο με λεπτή μύτη.
Ντυμένοι με παπούτσια και ρούχα άνετα και εργασίας (μπορούν να λερώνονται) η ποδιά.

Veronica Gonzalez
Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ζει στην Ιταλία από το 2000 και γυρίζει όλο τον κόσμο παίζοντας παραστάσεις κουκλοθέατρου.
Όταν ήταν 15 χρονών συνεργάστηκε για πρώτη φορά με μια επαγγελματική ομάδα Θεάτρου στο Μπουένος Άιρες και από κει και πέρα ακολούθησε καλλιτεχνική καριέρα σπουδάζοντας μουσική και υποκριτική.
Στην Ιταλία, γνώρισε την Λάουρα Κίμπελ, την οποία και ακολούθησε στα ‘βήματά’ της, και έγινε η μοναδική μαθήτριά της που δημιουργεί ιστορίες παντομίμας με τα πόδια και τις πατούσες.
Η Veronica Gonzalez παρουσιάζει «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΔΙΩΝ» μια υπέροχη παράσταση με αστείες φιγούρες που γεννιούνται από διάφορα και συνήθως αχρησιμοποίητα μέρη του σώματος. Αυτές οι φιγούρες που είναι φτιαγμένες από σάρκα και οστά, αγαπούν, κλαίνε και δημιουργούν ποίηση.


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Michele Cafaggi- Ιταλία.
«Ο ανθρωπάκος της βροχής » / The little rain man

12.00 μ

Η παράσταση
Τεχνικές: Κλόουν, παντομίμα, μαγικά, σαπουνόφουσκες
Μουσική: David Baldi

Διάρκεια: 60’
Δίχως λόγια
Ηλικίες: 5+

Χώρο: Xώρος Τεχνών

O καλύτερος μάγος της σαπουνόφουσκας στην Ιταλία, φέρνει το υπέροχο σόου του στη Βέροια! Η δουλειά του Cafaggi είναι ένα φανταστικό μείγμα από την κλασική ιταλική τέχνη του κλόουν και από σαπουνόφουσκες. Μία κακοφωνία από σαπούνι και αστείες κακοτυχίες.
Ο Omino (ο μικρός ανθρωπάκος) στοιχειώνεται από τον κακό καιρό! Βρέχει ακόμη και μέσα στο σπίτι του! Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι κάθε αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις σαπουνόφουσκες και μαγικές εκπλήξεις.
Μα τι συμβαίνει; Το σπίτι γεμίζει με φούσκες σε όλα τα μεγέθη, μικροσκοπικές και τεράστιες, αφρώδεις και διάφανες σαν κρύσταλλο. Εν τω μεταξύ, η βροχή σταματάει… Και σύντομα ξεκινά το χιόνι να πέφτει. Αψου!!!!
Μία μαγική παράσταση… για μεγάλους και μικρούς! 


Ο καλλιτέχνης
Ο Michele Cafaggi είναι μίμος, κλόουν, ζογλέρ και έχει μελετήσει για πολλά χρόνια για να καταφέρει να ασκεί την τεχνική δημιουργίας τεράστιων σαπουνόφουσκων με θεατρικό τρόπο. Σπούδασε στην Ιταλία και στη Γαλλία με τους Jango Edwards, Quelli di Grock, Philippe Gaulier, Marcel Marceau, Philippe Radice, στην Εθνική σχολή τσίρκου Fratellini, στην σχολή Τσίρκου του Μιλάνο και στη σχολή θεατρικού αυτοσχεδιασμού. Από το 1993 εργάζεται σαν καλλιτέχνης δρόμου, σε συνεργασία με κέντρα νεολαίας, γηροκομεία, φυλακές, σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία. Είναι κλόουν-γιατρός από το ίδρυμα «Theodora Foundation» 
____________________________________________________________________


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΣΧΑΣ
«Ο Καρυοθραύστης»
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ Δ.ΒΕΡΟΙΑΣ , Κυριακή 4/12 , ΩΡΑ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Ο Καρυοθραύστης, η πιο συγκινητική παράσταση του κλασικού μπαλέτου, συνεχίζει να μας συναρπάζει, να μας ταξιδεύει στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και στα όνειρα της παιδικής ηλικίας, εκεί όπου όλα είναι πιθανά. 

Η πρεμιέρα του Καρυοθραύστη δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892 στο Θέατρο Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη και η υποδοχή του κοινού ήταν συγκλονιστική.
Την καταπληκτική μουσική είχε συνθέσει ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Το λιμπρέτο βασίστηκε στο παραμύθι “Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών” του Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν, που διασκευάστηκε από τον Αλέξανδρο Δουμά. Την αξεπέραστη χορογραφία υπέγραψε ο Μαριούς Πετιπά.
Η ιστορία διαδραματίζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γερμανική πόλη. Η μικρή Κλάρα παίρνει ως δώρο από τον νονό της ένα στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Τα μεσάνυχτα το κορίτσι αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Αλλά ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα. Μαζί με την Κλάρα κάνουν ένα μαγικό ταξίδι. Το όνειρο όμως, δεν κρατάει πολύ. Ξημερώνοντας Χριστούγεννα, η μικρή Κλάρα ανακαλύπτει ότι ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων της μεταμορφώθηκε ξανά στον καρυοθραύστη που της χάρισε ο νονόςτης ...
Τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, χορευτή παγκοσμίου φήμης και αστέρι των Μπαλέτων Μπολσόι, συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής, αναβιώνοντας παραστάσεις που αντέχουν στο χρόνο και χαρίζουν συγκίνηση.

Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις 2331078120 Νανά Καραγιαννίδου

Προπώληση εισιτηρίων : 
• ΚΕΠΑ Δ.ΒΕΡΟΙΑΣ, ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ 4ος όροφος, Παύλου Μελά και Μπιζανίου, τηλ. 2331078100 
• Μεζεδοπωλείο ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ, Μητροπόλεως 21,τηλ. 2331120327
• ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, Βενιζέλου 36,τηλ.2331024612
• ΚΑΦΕ ΜΠΡΙΚΙ, Μητροπόλεως 44, τηλ. 2331020210
Διοργάνωση: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
___________________________________________________ 


Δευτέρα 5 – Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

5– 8/12

Το γλυκό σπίτι των Χριστουγέννων! Από την Κ.Ε.Π.Α. στο Αρχοντικό Σαράφογλου! (για ενήλικες)

Το γλυκό σπίτι των Χριστουγέννων
Κ.Ε.Π.Α. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Χριστούγεννα… τα σπίτια στολίζονται και το κλίμα γίνεται αισιόδοξο και γιορτινό. Με το δικό μας «σπίτι των Χριστουγέννων» θα ταξιδέψουμε στον κόσμο και θα γνωρίσουμε τις παραδόσεις των λαών με τον πιο γλυκό τρόπο: μέσα από γεύσεις αιώνων και παραδοσιακά γλυκά που θα δημιουργήσουμε οι ίδιοι!

Υπεύθυνος chef : Γιάννης Σαμούκας
Επιμέλεια – Οργάνωση : Νανά Καραγιαννίδου
Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής : 2331078100 και 2331078120



Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
«Αλκίνοος Ιωαννίδης»
Xώρος Τεχνών , 9.00 μ.μ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι σπουδαίοι μουσικοί του συνοδοιπόροι μάς χάρισαν πολλές δυνατές στιγμές τα τελευταία τρία χρόνια. Κατάφεραν να φέρουν μαζί διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, γεγονότα και αισθήματα και να τα μοιραστούν με το κοινό μέσα από στιγμές μεγάλης έντασης, συγκίνησης και αλήθειας.
Μέσα σε αυτό το διάστημα έδωσαν δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αποσκευή τους, μια «Μικρή βαλίτσα» γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια. Η δυναμική, ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη μουσική συνάντηση παρουσιάζεται στο σημερινό της στάδιο, μέσα από τις φθινοπωρινές αυτές εμφανίσεις.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από τη χαρά της μοιρασιάς, την επικοινωνία μεταξύ μουσικών και ακροατών, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τα ιδιόμορφα ενορχηστρωμένα μέρη, τις εντάσεις και τις σιωπές, τον συγκερασμό διαφορετικών μουσικών ειδών και τη δημιουργία μιας κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

Μέσα από την ευφάνταστη χρήση των εγχόρδων και με την εφευρετικότητα των ξεχωριστών σολιστών που απαρτίζουν την ομάδα, τα τραγούδια αντιμετωπίζονται συνεχώς με νέους τρόπους, σαν πρόσωπα κοιταγμένα από διαφορετικές γωνίες.

Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα
Μανόλης Πάππος: μπουζούκι, λαούτο
Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο
ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
φώτα: Κωνσταντίνος Μαργκάς
διοργάνωση: ΑΘΥΡ


Δευτέρα 12 – Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Το γλυκό σπίτι των Χριστουγέννων για Μαθητές Σχολείων
Κ.Ε.Π.Α. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Χριστούγεννα… τα σπίτια στολίζονται και το κλίμα γίνεται αισιόδοξο και γιορτινό. Με το δικό μας «σπίτι των Χριστουγέννων» θα ταξιδέψουμε στον κόσμο και θα γνωρίσουμε τις παραδόσεις των λαών με τον πιο γλυκό τρόπο: μέσα από γεύσεις αιώνων και παραδοσιακά γλυκά που θα δημιουργήσουμε οι ίδιοι.

Υπεύθυνος chef : Γιάννης Σαμούκας
Επιμέλεια – Οργάνωση : Νανά Καραγιαννίδου
Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής : 2331078100 και 2331078120
 

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
στον Παραμυθοχώρο 
Χώρος Τεχνών, 6.00μ.μ

 Ιστορίες και παραμύθια του Δωδεκαημέρου

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια από όλο τον κόσμο
Για μικρούς και μεγάλους

Αφήγηση, Σκηνική επιμέλεια: Στέλιος Πελασγός
Άγιοι και καλικάντζαροι, παιδιά και γάτες, βοσκοί και ζητιάνες, ερωτευμένοι και πολεμιστές ξεφυτρώνουν μέσα από τις λαϊκές ιστορίες που προσπαθούν να διηγηθούν την χαρά από την γέννηση του Χριστού και τις ελπίδες από το Νέο Χρόνο. Ιστορίες αστείες αλλά και τρομακτικές, ιστορίες τρυφερές και απροσδόκητες, λέξεις αστραφτερές και λαμπρές.
____________________________________________________________________


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου
Ο κοκκινολαίμης και το έλατο
Αφήγηση, Σκηνική επιμέλεια: Στέλιος Πελασγός
Χώρος Τεχνών, 6.00μ.μ

Μια παράσταση αφήγησης που μπορούν να παρακολουθήσουν και μικρότερα παιδιά με την συνοδεία των γονιών τους. Οι ήρωες σε αυτές τις ιστορίες είναι ζώα κι έτσι μπορούν πιο εύκολα να ταυτιστούν τα παιδιά νηπιακής ηλικίας ενώ διασκεδάζουν και τα μεγαλύτερα παιδιά και οι μεγάλοι.


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

 Τι είναι ένα δώρο;
Αφήγηση, Σκηνική επιμέλεια: Στέλιος Πελασγός
Χώρος Τεχνών, 6.00μ.μ

Παράσταση αφήγησης χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και θρύλων για παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση. Η αξία του δώρου μέσα από τις απλές και ποιητικές εικόνες της παράδοσης ειδικά επεξεργασμένες από τον Στέλιο Πελασγό


Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

 Πιστεύω στον Άη –Βασίλη
επιμέλεια: Στέλιος Πελασγός

Χώρος Τεχνών, 11.00π.μ

Ένα παιδαγωγικό εργαστήρι για γονείς, εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους που θέλουν να διερευνήσουν την ανάγκη πίστη μας σε ένα Μεγάλο δωρητή, να διαχωρίσουν τον βυζαντινό ασκητή Πατέρα της Εκκλησίας από τον εύθυμο κοκκινοφορεμένο παππού, το ψυχικό σύμβολο από τον λαϊκό προστάτη των γραμμάτων και την σχέση πίστης και εμπιστοσύνης; Τι πρέπει να λέμε στα παιδιά τελικά για τον Αη Βασίλη;


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

«Τα βαλς των Χριστουγέννων»
Αρχοντικό Σαράφογλου, ΄ωρα 8.00μ.μ

Βραδινή εορταστική συναυλία κλασικής μουσικής που παρουσιάζει εορταστική μουσική εμπνευσμένη από τα Χριστούγεννα κι από την πόλη της Βιέννης και ολοκληρώνεται με τα έργα του Johann Strauß Sohn (1825 – 1899) Wiener Bonbons Op. 307 και Tritsch – Tratsch – Polka Op. 214 σε μεταγραφή για Βιολί, Βιολοντσέλο και Πιάνο.

_________________________________________


Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Muamba (παρασταση για τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών)

Χώρος Τεχνών, ώρα 6.00μ.μ.

Μία διαδραστική παράσταση με στοιχεία κλόουν, μιμμικής, θεάτρου δρόμου, σωματικού θεάτρου, ακροβατικών , μουσικής, μαγικών και χορού.
Μέσα από την εξέλιξη της δράσης , και τη συμμετοχή του κοινού, συχνά οι ρόλοι του “αφηγητή” και του “κλόουν” αλλάζουν και η MUAMBA μεταμορφώνεται σε μία πραγματική γιορτή.
Μία μαγική θεατρική δράση , ευπροσάρμοστη σε κάθε θεατρικό ή μη χώρο, που  απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, και καταφέρνει μέσα από το έξυπνο χιούμορ και τη ζωντάνια της να παρασύρει και τους μεγάλους.
Αυτό το μαγικό δρώμενο ετοίμασε η ομάδα DROMOCÓSMICAS (ντουέτο αποτελούμενο από τους: Byron Skoyris και Camilla).

Ο Lord Byron , ένας τσαρλατάνος, ευέλικτος καλλιτέχνης και η αδέξια βοηθός του Signorina, παρουσιάζουν το MUAMBA show. (MUAMBA στα Βραζιλιάνικα σημαίνει προιόν μίας πολύ χαμηλής ποιότητας. Εδώ βέβαια χρησημοποιείται χιουμοριστικά.)

Ανάμεσα σε κωμικά νούμερα, μαγικά κόλπα , ακροβατικά και ακούσια σαμποτάζ της Signorina, η παράσταση ακροβατεί στο όρια της αλήθειας και της φάρσας. Στο ακροατήριο αιωρείται διαρκώς η ελπίδα για ένα μεγάλο φινάλε... ότι κάτι σπουδαίο στο
τέλος θα συμβεί.......
_____________________________________________________________________


Τρίτη 21 Δεκεμβρίου

Δημοτικο Βέροιας

Χριστουγεννιατικη Συναυλία
_________________________________________________________


Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου
Δημοτικο Βέροιας

Χριστουγεννιατικη Συναυλία 
_____________________________________________________________________


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
Σχολή χορού Κ.Ε.Π.Α.

Χριστουγεννιατικη Παράσταση
_____________________________________________________________________


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου – Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Χριστουγεννιατικες Μελωδίες από όλο τον κόσμο στην Αγορά της πόλης !



Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017
 Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες
Restart στη Βέροια!
Χώρος Τεχνών, 9.00μ.μ
Εντελώς αυθόρμητα σε μια πρόβα μου προέκυψε η ιδέα να ονομάσω το φετινό πρόγραμμα Restart. Έχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν. Όμως, αυτό τον παράξενο χειμώνα που μπαίνει, αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δίψα παραδόξως αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Ίσως φταίει που όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια.
"Θα περάσει κι αυτό", "Αν μια φορά ρωτούσες" και τώρα το "Εισιτήριο" είναι τα τρία τραγούδια που ήδη κυκλοφόρησαν από το νέο μου άλμπουμ το οποίο θα έλθει μέσα στους πρώτους μήνες του '17.
Οι "Ευγενείς αλήτες" είναι η νέα μου μπάντα. Όλοι οι μουσικοί είμαστε κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά. Αυτούς ψάχνω πάντα, αυτοί θέλω να είναι οι συνοδοιπόροι μου. Ανακάλυψα ξανά νέους ταλαντούχους μουσικούς και είμαι ευτυχής. Οι πρόβες είναι παιδική χαρά: απολαμβάνω κάθε νέα ιδέα, κάθε νέο ήχο και ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τις ευγενείς αλητείες μας.
Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία. Δεν βλέπω την ώρα να την μεγαλώσουμε.
Να κάνουμε μαζί το Restart...
Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, λάφτα, μεταλλόφωνο
Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά
Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά
Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα
Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο