Ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας για τις φετινές Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις


Πρόγραμμα

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ

 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης για τις φετινές Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις:Το 2016 τελειώνει. 
Το αποχαιρετούμε και εμείς με το δικό μας τρόπο.
Το αποχαιρετούμε με τρόπο γιορτινό, ανεξάρτητα αν αυτό δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας.
Στόχος μας όλος ο Δεκέμβριος να είναι μια γιορτή, να σκορπίσουμε χαρά, να παρακινήσουμε τον κόσμο να προσεγγίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.
Προνομιακή θέση σε αυτή τη γιορτή θα έχουν βέβαια τα παιδιά, αλλά δεν θα αφήσουμε παραπονεμένους και τους μεγάλους.
Έτσι ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και πρωτοτυπίες για όλους, όπως το κάνουμε εδώ και χρόνια και χαίρομαι που καταφέραμε να γίνει θεσμός στην πόλη μας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που όλοι μας ρωτάνε για ποιες εκπλήξεις ετοιμάζουμε και φέτος.
Έτσι πιστεύουμε με το πρόγραμμα μας που συγκροτήσαμε δεν θα απογοητεύσουμε αυτούς που περιμένουν από εμάς το διαφορετικό, το όμορφο για τα Χριστούγεννα.
Ένα πρόγραμμα που θα καλύψει κάθε επιθυμία και ανάγκη. Να σημειώσω ότι οι εκδηλώσεις για τα παιδιά είναι ανοικτές, όπως το κουκλοθέατρο αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις που τα αφορούν. Ειλικρινά θέλουμε όλα αυτά να τα δουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται, να τους δώσουμε το δικό μας δώρο για τις μέρες αυτές. Και όλα αυτά σε χώρους που ευελπιστούμε με το στολισμό τους, να κάνουν τα παιδιά να νοιώσουν πραγματικά το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων.
 Και επειδή οι μέρες αυτές αν και μέρες χαράς θα είναι δύσκολες για πολλούς συμπολίτες μας, όσοι μπορούν ερχόμενοι στις ανοικτές εκδηλώσεις μας, ας φέρουν μαζί τους ότι τρόφιμα μπορούν προκειμένου να διατεθούν αυτά στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας.
 Βέβαια εκτός από χαρά οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι και γεύσεις. Έτσι δε θα μπορούσε να λείψει και πάλι το γλυκό σπίτι με τόσες γλυκές εκπλήξεις. Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με γλυκά από διάφορα μέρη του κόσμου, μια ευκαιρία να γευτούμε τα Χριστούγεννα όπως τα γεύονται σε άλλα μέρη, σε άλλες χώρες.
 Αλλά και η μουσική, όπως και ο χορός θα έχουν τη θέση τους στο πρόγραμμα αυτό, για να μην αφήσουμε παραπονεμένους και τους μεγάλους.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω τη αγαστή συνεργασία μας με την ΚΑΠΑ γιατί και οι δύο μας μέσα από της συνεργασία μας αυτή, κάναμε εφικτή τη δημιουργία αυτού του προγράμματος προσφορά στην πόλη και τα παιδιά. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, να συγκροτηθεί ένα παρόμοιο πρόγραμμα και έτσι είμαι διπλά χαρούμενος που τα καταφέραμε.
Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι το ίδιο δημιουργική και γι αυτό θα συνεχίσουμε παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να δουλεύουμε συλλογικά και πάντα με δημιουργική διάθεση.

Ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Δ.Βέροιας Γιάννης Καμπούρης για τις φετινές Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις:

Με χαρά παρουσιάζουμε για τα Χριστούγεννα ένα ιδιαίτερα όμορφο πρόγραμμα, ικανό να καλύψει όλες τις επιθυμίες, να σκορπίσει χαρά.
Δε θα σταθώ βέβαια στο πρόγραμμα, γι’ αυτό μίλησαν και θα μιλήσουν οι συνεργάτες.
Θα σταθώ στο γεγονός ότι είμαστε ικανοί σε συνθήκες δυσπραγίας, να διαμορφώσουμε ένα τόσο ενδιαφέρον πρόγραμμα.
Δύο είναι οι παράγοντες που κατά την κρίση μου μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα.
Η ύπαρξη μιας δομής ικανής να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα, να διαμορφώσει συνεργασίες με τρίτους. 
Ο άλλος παράγοντας είναι η ύπαρξη υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν σε διοργανώσεις με ιδιαίτερες απαιτήσεις σε πολλά επίπεδα.
Στο σημείο αυτό για μια ακόμα φορά θα εκφέρω την προσωπική μου θέση. Δεν είναι δυνατόν δομές και υποδομές όπως αυτές διαθέτει ο δήμος μας και η πόλη κατ’ επέκταση, να εξαντλούνται αποκλειστικά σε διοργανώσεις χαμηλών απαιτήσεων και δυναμικής.
Η πόλη πρέπει να διεκδικήσει και να μπει πρωτοπόρα σε διοργανώσεις που θα έχουν όχι μόνο περιφερειακή, αλλά και εθνική εμβέλεια.
Η πόλη μας διεκδικεί να είναι πόλος έλξης τρίτων, που θα την επιλέξουν για να παρακολουθήσουν εδώ μοναδικές δράσεις.
Πρέπει να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υπηρεσίες και δράσεις που θα δικαιολογούν την επιλογή οποιουδήποτε θα αποφασίσει να έρθει στην πόλη μας.
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις μοναδικές δυνατότητες που έχει η πόλη μας στο σημείο αυτό, τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.
Όλα αυτά βέβαια απαιτούν ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό και ξεκάθαρους στόχους. Δε μπορεί οι περιορισμένες οικονομικές και άλλες δυνατότητες μας να σπαταλούνται για την ικανοποίηση στόχων ήσσονος σημασίας. Ναι να υπηρετούμε και τις εσωτερικές μας ανάγκες, αλλά η ευθύνη μας για τη συνολική ανάπτυξη της πόλης υπερτερεί σε σημασία αυτή την εποχή.
Να ευχαριστήσω όσους μας εμπιστεύτηκαν, τον φίλο Κοράλες που βρίσκεται σήμερα εδώ και τον έχουμε εξαντλήσει εδώ και μήνες με ατελείωτες συζητήσεις μέχρι να καταλήξουμε σε μια οριστική συμφωνία. Τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες διοργανώσεις και ρισκάρουν πολλά για να έρθουν στην πόλη μας. Όλους όσους θα συμμετέχουν στο φετινές χριστουγεννιάτικες γιορτές μας, από τη στιγμή που προσπάθησαν να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους στις δικές μας δυνατότητες ώστε να είναι εφικτή η διαμόρφωση του προγράμματος μας.
Ακόμα και οι πιο μικρές διοργανώσεις κρύβουν μεγάλες δυσκολίες και χαίρομαι που τα καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Προσωπικά να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μας εμπιστεύτηκε, τον προγραμματισμό που έδωσε μικρές και μεγάλες μάχες ώστε να διαμορφώσει το πρόγραμμα και να το προσαρμόσει στις δυνατότητες μας, τον τεχνικό τομέα που ανταποκρίνεται με επιτυχία σε όλες τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των δράσεων και τέλος τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες μας που έχουν αντιμετωπίσουν το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας μέσα στον οποίο είμαστε αναγκασμένοι να κινούμαστε.
   
 Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο