ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: "Μοναχός Μελέτιος Αϊβαζίδης. Η ζωή και το έργο του τυφλού ορφανοτρόφου" (Βέροια, 3/12)

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Ίδρυμα Βέροιας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση βιβλίου του Ιάκωβου Ευσταθιάδη με τίτλο: "Μοναχός Μελέτιος Αϊβαζίδης. Η ζωή και το έργο του τυφλού ορφανοτρόφου" το οποίο θα παρουσιάσει  ο συγγραφέας καθώς επίσης θα προβληθεί και σχετικό βίντεο.

Το βιβλίο πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του μακαριστού πατρός Μελετίου του ορφανοτρόφου, ο οποίος αν και έχασε την όρασή του στα 11 του χρόνια, περιμάζεψε, μεγάλωσε, σπούδασε και αποκατέστησε περισσότερα από 2000 ορφανά παιδιά. Η καταγραφή ξεκινά το 1918 με τη γέννηση του πατρός Μελετίου στον Εύξεινο Πόντο και φτάνει μέχρι και την κοίμησή του το 2012. Επίσης στις σελίδες του, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει, διδαχές του γέροντα καθώς και τις εμπειρίες του συγγραφέα από εκείνον.

Το βιβλίο υπογράφει το πνευματικό του παιδί Ιάκωβος Ευσταθιάδης, ο οποίος δηλώνει το εξής.
"Έστω και μία ψυχή αν φωτιστεί από το παράδειγμα του πατρός Μελετίου, τότε η προσπάθειά μου θα έχει πετύχει το στόχο της..."

Βιογραφικό του Συγγραφέα. 
Ο Ιάκωβος Ευσταθιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Γιος του συγγραφέα και στιχουργού Ισαάκ Ευσταθιάδη και της Σμαρώς Γεωργίνη και ανηψιός του δρ. της νομικής, συγγραφέα και λαογράφου Στάθη Ευσταθιάδη.

Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και πήρε τον τίτλο του επαρκειούχου της Αγγλικής γλώσσας. Δίδαξε αγγλικά με  επιτυχία.  Τα τελευταία 15 χρόνια ζει στην Κύπρο και είναι παντρεμένος με την Αρετή Μιχαήλ, από την κατεχόμενη Καλοψίδα Αμμοχώστου.

Γνώρισε τον π.Μελέτιο το 1998 και άμεσα ξεκίνησε την καταγραφή της ζωής και του έργου του. Το 1999 έξέδωσε το πρώτο του παιδικό χριστιανικό βιβλίο με τίτλο «Γνωριμία με τους Αγγέλους», με την ευλογία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονυσίου.

Μετά από 15 χρόνια έρευνας και συγγραφής, έξεδωσε το βιβλίο «Μοναχός Μελέτιος Αϊβαζίδης. Η ζωή και το έργο του τυφλού ορφανοτρόφου», έργο το οποίο δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι είναι κομμάτι από την ψυχή του. 

Σαν πνευματικό παιδί του ορφανοτρόφου πατρός, συνεχίζει να καταγράφει το έργο του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν και έχουν κάτι να πούνε για εκείνον.

Ο ίδιος ο συγγραφέας δηλώνει τα εξής. «Μέσα από  τις ταπεινές μου προσπάθειες, σκοπός μου δεν είναι να αναδείξω το όποιο συγγραφικό μου ταλέντο. Απλά προσπαθώ να ξεχρεώσω λίγη από την αγάπη που πήρα από τον π.Μελέτιο...»

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο