Νέες ρίψεις εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας σε περιοχές της Ημαθίας

ΔΤ: Στα πλαίσια διενέργειας του προγράμματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων, Φθινόπωρο του 2016, στις 4.11.2016 πραγματοποιήθηκαν ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από αέρος στις παρακάτω περιοχές:

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ →  ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΚΛΕΙΔΙ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΟΡΥΦΥ, ΝΗΣΕΛΛΟΥΔΗ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ, ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ, ΠΛΑΤΥ, ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΣΧΟΙΝΑΣ, ΝΗΣΕΛΛΙ, ΚΑΨΟΧΩΡΙ, ΛΟΥΤΡΟΣ, ΒΡΥΣΑΚΙ, ΝΗΣΙ, ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, ΝΕΑ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ, ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ, ΔΙΑΒΑΤΟΣ, ΜΕΣΗ, ΑΜΜΟΣ, ΜΕΤΟΧΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΧΑΡΑΔΡΑ. 

Όσον αφορά την διαχείριση των εμβολιακών δολωμάτων, γνωρίζουμε στους πολίτες τα εξής, προκειμένου να τα διαχειριστούν με ασφάλεια και  να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού της λύσσας:

- Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας και σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα το γιατρό. Σε περίπτωση επαφής με τα χέρια πλένουμε  αμέσως σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και επισκεπτόμαστε αμέσως το γιατρό(ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).

- Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), σε αγροτικές, δασώδεις ή κατοικημένες περιοχές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

- Σε κάθε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων ενημερώνουμε άμεσα την τοπική κτηνιατρική αρχή (Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ-Μητροπόλεως 44 – Βέροια, τηλ. 23313 50193, 50135), προκειμένου να τα διαχειριστεί με ασφάλεια.

Η  υπηρεσία μας θα επανέλθει για να γνωστοποιήσει κάθε νεότερο.

Ο Προϊστάμενος  του Τμήματος Κτηνιατρικής 
της  Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ
  
Κοσμάς Κουβακάς

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο