Το Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου - Αγ. Μαρίνας στο "Βλαχογιάννειο"

Την Πέμπτη 03-11-2016 το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας – Τριλόφου του Ν. Ημαθίας στα πλαίσια των σχολικών εκπαιδευτικών του εκδρομών επισκέφθηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο, όπου και ξεναγήθηκε στους δύο ορόφους των εκθεμάτων από τον υπεύθυνο και κάτοχο της συλλογής Κανέλλο Ντόντο. 

Οι  μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους με επικεφαλής την δντη κ.Λαζαρίδη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τα εκθέματα του μουσείου την νεότερη Ελληνική ιστορία της πατρίδας μας και του τόπου μας, αλλά ταυτόχρονα και την πολιτισμική εξέλιξη της Βέροιας. 
Λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών η ξενάγηση διήρκεσε άνω των 2 ωρών, οι δε μαθητές εντυπωσιασμένοι από το μουσείο δεν παρέλειπαν να φωτογραφίζουν τα εκθέματα αφού η επαφή τους με αυτά ήταν πρωτόγνωρη. 

Επίσης κατά την διάρκεια της ξενάγησης οι εκπαιδευτικοί δεν παρέλειψαν να επισημάνουν τα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης της πόλης της Βέροιας το 1912 και το ‘’ΟΧΙ’’ του 1940, λαμβάνοντας αφορμή από τα σχετικά εκθέματα του μουσείου. 

Το τέλος της ξενάγησης έληξε όπως πάντα με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεως μαθητών και εκπαιδευτικών στο βιβλίο επισκεπτών.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο