Από τη Βέροια ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία που αγνοείται

Γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου 1957 στη Βέροια, γιος του Κωνσταντίνου και της Πολύμνιας, είναι ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, ο οποίος αγνοείται από τις 26 Δεκεμβρίου 2016.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο Βεροιώτης πρεσβευτής της Ελλάδας στην Βραζιλία εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Την εξαφάνισή του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραζιλιάνικη αστυνομία. Εκπρόσωπος της αστυνομίας απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγωγής. «Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είπε εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την εξαφάνισή του δήλωσε η σύζυγός του, με την οποία ο πρέσβης έχει και μια κόρη, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αμοιρίδης βρίσκονταν σε χριστουγεννιάτικη άδεια και το κινητό του τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο.

Επισήμως το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση ωστόσο ανεπισήμως, διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη  στη Βραζιλία.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο