ex-Αιρετικά: Παπάδες "σφάζονται" με το... facebook


Κάθε που πλησιάζει το Πάσχα, ορθοδόξων ή καθολικών, βγαίνει στην... επικαιρότητα και μια θεωρία για το πρόσωπο του Ιησού, με σκοπό - όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας - να "σκανδαλίσουν" και να αποπροσανατολίσουν τους πιστούς που ετοιμάζονται να γιορτάσουν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού.

Φυσικά, οι πιστοί μάλλον δεν επηρεάζονται από τις κατά καιρούς θεωρίας και μύθους και όλα πάνε καλά...

Τι γίνεται, όμως, όταν αυτός ο... σκανδαλισμός προέρχεται από τον ίδιο τον κλήρο, λίγες μέρες πριν μια άλλη μεγάλη γιορτή, αυτή των Χριστουγέννων; 

Πληροφορούμαστε, αλλά και διαπιστώνουμε, έναν "ιερό πόλεμο" μεταξύ κληρικών στη Μητρόπολη Βέροιας, με κατηγορίες για ιεροσυλίες, ατασθαλίες και άλλα... ευλογημένα. Ο ένας παπάς κατηγορεί - ανώνυμα πάντα και αυτό είναι το πιο ανήθικο - άλλους παπάδες (όπως αφήνεται να εννοηθεί) μέσω του διαδικτύου και... βροχή πέφτουν τα likes! 

Αλήθεια, έχουμε παπάδες ιερόσυλους και άστατους στην Ημαθία; Ή έχουμε παπάδες συκοφάντες; 

Δεν βλέπουν στην Μητρόπολη το μπάχαλο που γίνεται; Ο κόσμος - πολλές φορές ανυποψίαστος και ενίοτε εντελώς ευκολόπιστος - πιστεύει τι λέει ο κάθε "γέροντας". Και "μαυρίζει" την ψυχή του πιστού, στο βωμό της εκδίκησης, του κουτσομπολιού ή της ζήλιας. 

Καλά θα κάνουν οι κάθε λογής μεγαλόσχημοι ή μη παπάδες, γεροντάδες, ηγούμενοι, προηγούμενοι και... επόμενοι να σταματήσουν τα μισόλογα, να μιλήσουν ανοιχτά ή να σωπάσουν. Αρκετό ρεζίλι έχει γίνει η εκκλησία από αυτούς που - υποτίθεται - την υπηρετούν, δεν χρειάζονται και άλλες σκιές. Βεβαίως, να προσέχουν όσοι κατηγορούν μην τυχόν βρεθούν και κάποιοι που θα κατηγορήσουν τους ίδιους.

Περιμένουμε από τη Μητρόπολη να πάρει θέση και να τελειώνουμε με αυτές τις γελοιότητες.


ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάσει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο