Πανηγυρίζει μετά από χρόνια ο Αγ. Πατάπιος στη Βέροια - Δύο Μητροπολίτες στον Εσπερινό (φώτο - βίντεο)


Χοροστατούντος του επί 20 έτη προϊσταμένου της ενορίας των Αγ. Αναργύρων Βέροιας, σημερινού Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και παρόντος του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τελέστηκε ο πρώτος εσπερινός - μετά από πέντε χρόνια εργασιών - της πανήγυρης του Αγ. Παταπίου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Βέροιας.


Στο τέλος του Εσπερινού, ο προϊστάμενος της ενορίας, Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, εξήρε το έργο και τη συμβολή του προκατόχου του Μητροπολίτη Κίτρους στο έργο της αναστύλωσης των παρεκκλησίων της ενορίας, αλλά και του συγκεκριμένου Ναού, ενώ μιλώντας σχετικά ο Μητροπολίτης Γεώργιος αναφέρθηκε, με εξομολογητικό ύφος, στις προσπάθειες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για να σωθεί ο Ναός από την φθορά του χρόνου.

Το πρωί της Πέμπτης (8/12), ανήμερα της εορτής, θα προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον Εσπερινό:


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο