Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ορ. Σιδηρόπουλου για τα Χρονογραφήματα 50 χρόνων!


Το νέο βιβλίο του Ορέστη Σιδηρόπουλου «Χρονογραφήματα του Επίκαιρου στον "ΛΑΟ". Τα πρώτα 50 χρόνια» παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/12), στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. 

Πρόκειται για την επιλογή μερικών από τα εκατοντάδες Χρονογραφήματα του Ορέστη Σιδηρόπουλου, υπό τον ψευδώνυνο "Επίκαιρος" στην καθημερινή εφημερίδα της Ημαθίας ΛΑΟΣ, τα οποία, αν και γράφτηκαν πολλές δεκαετίες πριν ή πιο πρόσφατα, παραμένουν πάντα επίκαιρα. 


Την εκδήλωση άνοιξε ο σημερινός εκδότης του "Λαού", Ζήσης Μ. Πατσίκας, ο οποίος τόνισε ότι η βιβλιοπαρουσίαση ήταν μια ευκαιρία να γιορταστούν και τα 50 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας. Μάλιστα, ανέφερε ότι η έκδοση αφιερώνεται στον ιδρυτή του Λαού, Ζήση Πατσίκα, αλλά και στην μητέρα του και σύζυγο του Μιχάλη Ζ. Πατσίκα, Περιστέρα (Ρούλα), η οποία υπήρξε εκδότρια της εφημερίδας μέχρι τον θάνατό της.

Για την εφημερίδα Λαός, την ιστορία της, αλλά και για τον συγγραφέα του βιβλίου, Ορέστη Σιδηρόπουλο, που κυκλοφόρησε από τον "Λαό", μίλησε ο Παύλος Πυρινός και ο Δημήτρης Κουτσουπιάς (γιος του Φώτη Κουτσουπιά και εγγονός του Ορέστη Σιδηρόπουλου). 


Στο τέλος της εκδήλωσης, τον λόγο πήρε ο Ορέστης Σιδηρόπουλος, που ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και αναφέρθηκε με λόγια ευγνωμοσύνης προς τους συντελεστές της έκδοσης, τον επιμελητή της, Απόστολο Ιωσηφίδη, τον εκδότη της εφημερίδας "Λαός" Ζήση Μιχ. Πατσίκα και τον πατέρα και προκάτοχό του, Μιχάλη Ζ. Πατσίκα, τον Ορέστη Κουτσουπιά (επίσης εγγονός του) για την καλλιτεχνική επιμέλεια του εξωφύλλου και του βιβλίου.


Στην εκδήλωση ήταν παρόντες πολλοί επώνυμοι και μη πολίτες της Βέροιας, όπως ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Βεροίας Αρχιμ, Δημήτριος Μπακλαγής, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, πρώην νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και, φυσικά, γιατροί - συνάδελφοι του συγγραφέως. 

Το βιβλίο διανεμήθηκε τιμής ένεκεν προς όλους τους παριστάμενους, προσφορά της εφημερίδας.

Δείτε ακόμη περισσότερες εικόνες και βίντεο:



Βίντεο της εκδήλωσης (από το Verianet.gr)


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο