Σε διημερίδα για Αριστοτέλη και εκπαιδευτική επίσκεψη στην Σουρωτή έκανε το το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Βέροιας


Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Βέροιας συμμετείχε στη διημερίδα για το «Έτος Αριστοτέλη» (2400 χρόνια από τη γέννησή του) που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2016, στην πόλη της Νάουσας, στην αίθουσα Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ «ΕΡΙΑ». 

Ο τίτλος της διημερίδας ήταν "O Αριστοτέλης στα Λύκεια της Ημαθίας". Tο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας παρουσίασε τη θεατρική παράσταση "Γκουγκλάροντας τη φιλία" (σενάριο: Ιωαννίδου Παναγιώτα, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος). Μέσα από τον διάλογο πέντε συμμαθητών με τον καθηγητή τους ακούστηκαν κάποιες απο τις απόψεις των σύγχρονων εφήβων για τις φιλικές σχέσεις που δημιουργούνται μέσω facebook και παράλληλα εκφράστηκαν οι ιδέες του σπουδαίου φιλόσοφου για την αληθινή φιλία, οι οποίες συμπυκνώθηκαν στη φράση "μια ψυχή σε δύο σώματα". Στην παράσταση συμμετείχαν 5 μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Βέροιας με πρωταγωνιστή έναν μαθητή της Β’ τάξης του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας, εφαρμόζοντας, για άλλη μια φορά, τη σύμπραξη ειδικής και γενικής αγωγής. Μια σπουδαία διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες!

Επίσης, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε Διδακτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την ευκαιρία, λίγες μέρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων, να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου Παϊσίου και να λάβουν την ευλογία από τη Μονή.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θες/νικης, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν και τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μια ιδέα από την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που προσλαμβάνουν από τα μαθήματα Γεωπονικής κατεύθυνσης που διδάσκονται. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο