Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρυπίδη στη Βέροια (2/12)

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χθες (30/11) το πρωί οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» (πρώην Αρβανιτίδης), με πρωτοβουλία του Πανελλαδικού τους Σωματείου, συνεχίζοντας τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία μεταφοράς της δραστηριότητας της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» στην αλυσίδα S/M «MARKET IN» και με τις πλάτες του υπουργείου Εργασίας προωθείται σχέδιο που περιλαμβάνει απολύσεις, μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις για τους εναπομείναντες εργαζόμενους, αλλά και «κούρεμα» των χρωστούμενων δεδουλευμένων περίπου 10 μηνών.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, για να αποκρούσουν τα σχέδια εργοδοτών και κυβέρνησης. 

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζουν συγκέντρωση στη Βέροια αύριο (2/11), νέα κινητοποίηση τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Θεσσαλονίκη (έχει προσδιοριστεί για τις 7/12) και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 8 Δεκεμβρίου.

Δείτε σχετικό βίντεο από τις κινητοποιήσεις: 


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο