Βραβείο Εξαιρετικής Δημιουργίας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε μια λαμπρή τελετή στην οποία παραβρέθηκαν σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής, κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας. 

Στην εκδήλωση αυτή βραβεύτηκαν τα σχολεία που διακρίθηκαν στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Το σχολείο μας. Το σχολείο που ζήσαμε-Το σχολείο που ονειρευόμαστε». 

Ένα από τα σχολεία που βραβεύτηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας» ήταν και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, για τη συμμετοχή του με μία ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε στο μάθημα των Γερμανικών από την καθηγήτρια Χριστίνα Δημητριάδου και τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Άγγελο Πάζη και Φωτεινή Καϊμακάμη.

Το θέμα της ταινίας ήταν η αληθινή ιστορία της Ruby Bridges, ενός μελαμψού κοριτσιού που τη δεκαετία του ’50-’60 βίωσε έντονο το μίσος των συνανθρώπων της μόνο και μόνο επειδή είχε άλλο χρώμα. Εκείνη όμως διεκδίκησε το δικαίωμα στη ζωή χωρίς διακρίσεις και το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Τα παθήματα της Ruby και η ιστορία της χρησιμοποιήθηκαν για να σταλεί στην κοινωνία το μήνυμα, ότι το σχολείο, είτε του παρόντος, είτε του μέλλοντος, οφείλει να διδάσκει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο