Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κ. Μακεδονίας στηρίζει τις ενέργειες της Διεύθυνσης στην Ημαθία στα επεισόδια του Σαββάτου

Από την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας - Μέλος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση στήριξης της Δ.Α. Ημαθίας με αφορμή επεισόδια στην πόλη της Βέροιας το Σάββατο (14/1).

Δείτε τι αναφέρουν: 

Το Προεδρείο της Ένωσης μας, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια και τους τραυματισμούς των συναδέλφων, που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Βέροιας στις 14/01/2017, με την παρούσα ανακοίνωση, στηρίζει τις ενέργειες της τοπικής ηγεσίας, όσον αφορά τη χρησιμοποίηση των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων, για την αντιμετώπιση των ταραξιών.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε τον επαγγελματισμό που επέδειξε τόσο ο Διευθυντής της Δ.Α. Ημαθίας, όσο και το επιτελείο αυτής, αλλά και ο κάθε ένας Αστυνομικός ξεχωριστά. Η τοπική ηγεσία γνωρίζοντας και αξιολογώντας την κατάσταση που θα επικρατούσε στην πόλη, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος της Χρυσής Αυγής, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες από πολύ νωρίς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες Διευθύνσεις και στην Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ., με στόχο την ενίσχυση των υπαρχόντων δυνάμεων. Για μία ακόμη φορά όμως, μία περιφερειακή Υπηρεσία κλήθηκε να ανταπεξέλθει μόνη της, χωρίς την συνδρομή έμπειρων αστυνομικών διμοιριών, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί, καθώς οι δυνάμεις της Δ.Α.Ε.Θ. δεν επαρκούσαν λόγω της απασχόλησης τους σε πολλαπλά αθλητικά γεγονότα στην Θεσσαλονίκη. 

Ως προς την χρήση χημικών, για την έκταση της οποίας υπήρξαν επικρίσεις, η σφοδρότητα των επιθέσεων, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό τριών Αστυνομικών, είναι αυτά τα γεγονότα που δίνουν τις απαντήσεις και δικαιολογούν απόλυτα το βαθμό χρήσης τους. 
Η Ένωσή μας εύχεται καλή και ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους.

-Ο-                                     -Ο-
          ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης      ΚΑΜΟΥΡΑΣ Κλέαρχος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο