Με το παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού και το καππαδοκικό έθιμο του Αη Βασίλη έκλεισε η φετινή Αστερούπολη

Το ένα στοιχείο οδηγούσε στο άλλο, η λύση του ενός γρίφου οδηγούσε στον επόμενο και όλα αυτά οδήγησαν την ομάδα που τα κατάφερε καλύτερα στο τέλος, στη λύση του μυστηρίου και στην ανακάλυψη του χαμένου θησαυρού. Το παιχνίδι του «Χαμένου Θησαυρού» για μια ακόμη χρονιά ήταν αυτό που «έκλεισε» τις δράσεις της Αστερούπολης που έχουν ως σημείο αναφοράς τα μικρά και λίγο πιο μεγάλα παιδιά.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο ΒΑΡΑΣΣΟΣ» αναβίωσε το έθιμο «προσκύνημα στον Αη Βασίλη». Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Καππαδοκία.

Οι συμμετέχοντες, με αναμμένες δάδες στα χέρια, έχοντας συγκεκριμένο τρόπο βηματισμού και τραγουδώντας διέσχισαν τον πεζόδρομο και κατέληξαν μπροστά από το περίπτερο του Συλλόγου. Εκεί στους παρευρισκόμενους μοιράστηκε και το χρυσάφι.

Η Αστερούπολη έκλεισε με το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, ανοιχτό σε όποιον ήθελε να συμμετάσχει και να γιορτάσει τον ερχομό του 2017. Αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να κάνουν την «αλλαγή του χρόνου» και περάσουν τις πρώτες ώρες του νέου έτους στον Πεζόδρομο Πλατέος, συντροφιά με φίλους, γνωστούς και συγγενείς.

Ευτυχισμένο το 2017!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο