"Σανίδας σωτηρίας" αποδείχθηκε η ΒΕΡΟΙΑ για τον ΗΡΑΚΛΗ

Με καταπληκτικό γκολ του Γροντή στο 81’ και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεοζίνιο στο 92’, ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη και κόντρα στην Βέροια. Πλέον οι «κυανόλευκοι» πήραν τεράστια βαθμολογική «ανάσα» και εφόσον βρεθεί λύση με τον Πουρτουλίδη, τότε θα έχει φτάσει στους 12 βαθμούς!

Στο δεύτερό τους παιχνίδι μέσα σε διάστημα τριών ημερών Βέροια και Ηρακλής, έδιναν μία ακόμα «μάχη» επιβίωσης στο πρωτάθλημα.

Θωμάς Γράφας και Σάββας Παντελίδης, διαφοροποίησαν αρκετά τα πλάνα τους συγκριτικά με το παιχνίδι του Καυτανζογλείου, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να δημιουργήσουν ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα.

Η Βέροια ήταν αυτή που πρώτη απείλησε την εστία του Ηρακλή με τον Καπετάνο, να πιάνει την κεφαλιά, έπειτα από τη σέντρα του Σαρπόνγκ, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Ηρακλής επτά λεπτά αργότερα απάντησε στην ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Δώνη να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση, με τον Καντιμοίρη να πέφτει στη γωνία του και να μπλοκάρει τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, οι «κυανόλευκοι» έχασαν την καλύτερή τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τον Μοντέιρο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ασίγκμπα, ωστόσο ο Πορτογάλος δεν κατάφερε από πλάγια θέση να νικήσει τον Καντιμοίρη που έδιωξε με τα πόδια την μπάλα σε κόρνερ.

Οι ευκαιρίες που διαδέχονταν η μία την άλλη, συνεχίστηκαν με τους γηπεδούχους, στο 20’ να απειλούν με τον Στόιτσεφ, με την κεφαλιά του νέου άσου της Βέροιας, να περνάει ξυστά από το δοκάρι της εστίας του Ηρακλή.

Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε, οι ευκαιρίες σταμάτησαν με το παιχνίδι να… χαλάει κάπως από τα δυνατά μαρκαρίσματα και τις μονομαχίες μεταξύ των παικτών.

Τελευταία καλή στιγμή ήταν για τον Ηρακλή στο 36’ με τον Δώνη και πάλι να σουτάρει και τον Καντιμοίρη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές, με τους δύο προπονητές να συνεχίζουν με τις ίδιες ενδεκάδες.

Σε σχέση με το πρώτο μέρος, το παιχνίδι στο δεύτερο μισό είχε μεγαλύτερη ένταση και πάθος, όπου αμφότερες οι ομάδες είχαν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να προηγηθούν!

Αρχικά η Βέροια είχε ευκαιρία στο 48’ με τον Καλί  που πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Στόιτσεφ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ηρακλή να απειλήσει, με τον Μοντέιρο να εκτελεί το κόρνερ και τον Καντιμοίρη να κάνει τραγική έξοδο. Παρόλα αυτά, ο Καλί κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα μέσα από την περιοχή.

Στο 66’ ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-1, όταν μετά από αναστάτωση στην άμυνα της Βέροιας, η μπάλα έφτασε στον Λεοζίνιο, ο οποίος πλάσαρε με τον Καντιμοίρη εκτός θέσης, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα και πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα η Βέροια κατάφερε να απειλήσει από την πλευρά της, με τον Άρτσε να συγκλίνει όμορφα και να κάνει το σουτ, ωστόσο ο Χουάντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 75’, οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια τεράστια ευκαιρία, με τον Καπετάνο να στρώνει την μπάλα όμορφα στον Στόιτσεφ, ωστόσο ο τελευταίος την έστειλε άουτ.

Η συνέχεια άνηκε στον Ηρακλή, ο οποίος κατάφερε στο 81’ να γράψει και το 0-1. Συγκεκριμένα έγινε η συνεργασία μεταξύ Πασά – Λεοζίνιο, η μπάλα πήγε στον Γροντή, με τον τελευταίο να πιάνει καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και να κερδίζει εντυπωσιακά τον Καντοιμίρη.

Στο 86’ ο Λεοζίνιο έφτασε στο 0-2 και αφού διέσχισε το μισό γήπεδο, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ! Τελικά το 0-2 για τους «κυανόλευκους» ήρθε στο 92’ και μετά από ανατροπή του Μπαλάφα στον Λεοζίνιο. Ο τελευταίος, ανέλαβε και την εκτέλεση, όπου κατάφερε να σημειώσει το τελικό 0-2, το οποίο κρατάει «ζωντανό» τον Ηρακλή στη μάχη της παραμονής.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια: Καντοιμίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Καλί, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Λινάρδος (70’ Μπελαΐντ), Κάλβο (54’ Άρτσε), Στόιτσεφ, Σαρπόνγκ, Καπετάνος (79’ Τζιώρας).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Γρόντης (85’ Ρούσσος), Ιντζόγλου, Λουκίνας (56’ Λεοζίνιο), Μοντέιρο, Δώνης (69’ Αγγελόπουλος), Κούρος, Στάμου, Πασάς, Τζανετόπουλος.

Πηγή: sdna.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο