Από το κυνήγι των ταξικών εχθρών, στη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας (άποψη)


Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Η κυβέρνηση του κ. Α. Τσίπρα πανηγυρίζει κυνικά σαν επιτυχία την διαφαινόμενη ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης. Μιας αξιολόγησης που σερνόταν επί 16 μήνες εξαιτίας της καταστροφικής ολιγωρίας και των αριστερίστικων φαντασιώσεων της Κυβέρνησης.

Ακόμα μια «περήφανη διαπραγμάτευση» που ρήμαξε την κοινωνία και την πραγματική οικονομία.  

Τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έδινε αλλεπάλληλα ραντεβού με την αναβλητικότητα, η οικονομία κατέγραφε ύφεση 1,2% για το τελευταίο τρίμηνο του 2016, 
Τη στιγμή που το παρακράτος της μεθοδευμένης βίας ξεπλενόταν μέσω αθρόων διορισμών στο Δημόσιο, 144 χιλιάδες συμπολίτες μας έχασαν τις δουλειές τους  μόνον για το διάστημα από τον Οκτώβριο 2016 -έως τον Ιανουάριο του 2017.
Τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας μας παρουσιάζει «εντυπωσιακά» δημοσιονομικά αποτελέσματα, 2,1 δισ. ευρώ καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων «τραβήχτηκαν» από τις τράπεζες μόνον κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους και παρά τα capital controls. 
Τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας χαρίζει εκατομμύρια σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες, τα «κόκκινα δάνεια» νοικοκυριών κι επιχειρήσεων αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Η εσωτερική στάση πληρωμών εντείνεται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό Τομέα ξεπερνούν και πάλι τα 5 δισ. ευρώ.

Κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ. Το κόστος της παραμονής του κ. Τσίπρα στην καρέκλα της εξουσίας. Κόστος σε ανθρώπινους πόρους και ελπίδα. Ένα δυσβάστακτο κόστος που μετατρέπεται σε χρέος που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας.

Οι πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησαν σε μαζική μετανάστευση χιλιάδες νέους  και στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων. Ενώ οι καταθέσεις είναι χαμηλότερες των τελευταίων 16 ετών, ενώ ο πλούτος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει εξαϋλωθεί. 

Οι υποσχόμενοι την «Σεισάχθεια» φέρουν τώρα το 4ο μνημόνιο, επιτυγχάνοντας ιστορικό ρεκόρ· δύο μνημόνια σε δύο χρόνια και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, αλλά με πρόσθετα μέτρα μισού δις ευρώ και για το 2018 και μόνιμα μέτρα 2% του Α.Ε.Π. για το 2019 και το 2020.

Αυτοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη, τώρα κόβουν και τη 12η. Αυτοί που θα υπέβαλλαν παραίτηση αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ, σήμερα δέχονται αφορολόγητο 5.681 ευρώ, στερώντας ένα περίπου μισθό από τους χαμηλόμισθους.
Σήμερα, οι παροχές των 12 δισ. ευρώ, έγιναν μέτρα λιτότητας 12,6 δισ. ευρώ. Μέτρα 8,5 φορές επί πλέον τα 980 εκατ. που  προέβλεπε  το «e-mail Χαρδούβελη» και 4 φορές παρά πάνω απ’ όσα ζητούσε το απεχθές για την Κυβέρνηση ΔΝΤ. Γονατίζοντας όχι στους ταξικούς το εχθρούς, αλλά του πιο αδύνατους της ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτή την πληγωμένη και φτωχότερη οικονομία η κυβέρνηση του κ. Α. Τσίπρα προσθέτει νέα μέτρα λιτότητας 3,6 δισ. ευρώ, που δεν ζητούνταν όταν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Και μάλιστα, χωρίς να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και οριστική έξοδο από την κρίση. Χωρίς ελπίδα, χωρίς προοπτική.

Πρόκειται για μέτρα που κανείς δεν ζητούσε ένα χρόνο πριν. Μέτρα που ζητούνται γιατί δεν εμπιστεύονται αυτούς που κυβερνούν τώρα. Δεν τους εμπιστεύονται γιατί γνωρίζουν, ότι όσο κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα συνεχίζει να χειροτερεύει η πραγματική οικονομία. Και όσο η χώρα δεν επιστρέφει στην ανάπτυξη, τόσο ζητούνται μέτρα, φόροι και περικοπές.

Ο κ. Α. Τσίπρας και η παρέα του απέτυχε! Η αποτυχία τους δεν είναι όμως αποτυχία της Χώρας. Οι Έλληνες μπορούν καλύτερα. Η Ελλάδα περιμένει και χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι.

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο