Τάσος Μπαρτζώκας: Η τραγική βραδιά για την ελληνική κοινωνία


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Το βράδυ της 18ης Μαΐου ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 4ο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο που περιλαμβάνει 5 δις μέτρα και θα καθορίσει με τον πιο αρνητικό τρόπο τη ζωή των Ελλήνων για τα επόμενα χρόνια. Το 4ο Μνημόνιο τελειώνει την ελληνική κοινωνία.

Και είναι για δύο λόγους τραγική αυτή η βραδιά. Ο πρώτος λόγος είναι προφανής. Γιατί χάνονται για κάθε Έλληνα από 1-3 συντάξεις, ακόμη και για το συνταξιούχο των 650 ευρώ και ένας μισθός ακόμη και για τον εργαζόμενο των 700 ευρώ, με τη μείωση του αφορολόγητου. Γιατί καταργείται η έκπτωση στις ιατρικές δαπάνες, μειώνεται το επίδομα θέρμανσης και καταργούνται η έκπτωση του 1,5% που γίνεται στην παρακράτηση των μισθωτών και των συνταξιούχων, καθώς και κοινωνικά επιδόματα. Γιατί επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ μπαίνει μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια, ιδίως των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σημερινή Κυβέρνηση θριαμβολογεί πάνω στο κουφάρι των Ελλήνων πολιτών. Τη στιγμή που κάθε νοικοκυριό βιώνει την απόλυτη φτωχοποίηση, αυτοί πανηγυρίζουν, για τη λαίλαπα που φέρνουν. Κάνουν τα πάντα για να διατηρηθούν στην εξουσία, αδιαφορώντας για το κόστος που πληρώνει ο λαός. Τη στιγμή που οι πολίτες ζουν έναν εφιάλτη, η Κυβέρνηση ζει στο δικό της κόσμο.

Η ώρα, όμως, πλησιάζει, που ο λαός θα δώσει την απάντηση στα ψέματά τους. Γιατί τα ψέματα τελείωσαν. Γιατί τα ψέματά τους τα πληρώνουνε ακριβά. Γιατί η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε κ.Τσίπρα δεν έχει «συσσίτια στα σχολειά». 

Τάσος Μπαρτζώκας
Δικηγόρος – Πολιτευτής ΝΔ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο