Ανακοίνωση Λαικής Συσπείρωσης Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των Δήμων


ΔΤ δημοτικών παρατάξεων Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας: Με τον κίνδυνο να χάσουν την δουλειά τους και να βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, όπως και εκατοντάδες εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ως παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, καθώς και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει.

Οι εξελίξεις με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το λεγόμενο συνταγματικό κώλυμα του 24μηνου είναι πρόκληση για εκατοντάδες μακροχρόνια άνεργους που βρήκαν δουλειά στους δήμους μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ την ίδια στιγμή που το αμείλικτο για τους εργαζόμενους αστικό κράτος είναι πάντα πρόθυμο και κατοχυρώνει πλήθος φοροαπαλλαγών και άλλων προνομίων για το μεγάλο κεφάλαιο.

Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο το αντεργατικό-αντιλαϊκό πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κρατά ομήρους και απλήρωτους εκατοντάδες εργαζόμενους στους Δήμους, μπαλάκι των ελεγκτικών μηχανισμών και μερίδας δημαρχών.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες συνειδητά δεν έδιναν λύση όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου. Με τις ενέργειες τους, αρνήθηκαν και αρνούνται σκόπιμα εδώ και χρόνια τις προσλήψεις, παρά τα χιλιάδες κενά στους δήμους, με σκοπό να οδηγήσουν κρίσιμους τομείς σε πλήρη ιδιωτικοποίηση, να τσακίσουν εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, η δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ είχαμε προειδοποιήσει από νωρίς για αυτές τις εξελίξεις. Συνολικά 33 εργαζόμενοι(5 στη Βέροια, 8 στη Νάουσα, 20 στην Αλεξάνδρεια)  βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να πεταχτούν στο δρόμο, να επιστρέψουν μισθούς που έχουν πληρωθεί για εργασία που πρόσφεραν, να οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση ολόκληρες Υπηρεσίες και τομείς των Δήμων. 

Πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τους 33 εργαζόμενους, αλλά κάθε λαϊκή οικογένεια, στις πόλεις και στα χωριά των τριών δήμων, που θα πληρώνει ακόμα πιο ακριβά τις όποιες υπηρεσίες θα παρέχονται. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια του και να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα του πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Επίσης δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή, τα τσιράκια των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομήχανων που έχει αποδείξει ότι είναι εχθρός κάθε εργαζόμενου. 

Επίσης δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις Διοικήσεις των Δήμων και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που υπηρετούν με νύχια και δόντια την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου. Που με τα λόγια δήθεν συμπαραστέκονται αλλά στην πράξη στο όνομα της «νομιμότητας», δεν διστάζουν να στηρίζουν και να εφαρμόζουν όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις στην Τοπική Διοίκηση.

Καλούμε επίσης κάθε εργαζόμενο στους Δήμους, στον δημόσιο τομέα, μόνιμο και συμβασιούχο, κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, του φτωχομεσαίους αγρότες,, κάθε λαϊκή οικογένεια να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτών των εργαζόμενων και να συντονίσουν την πάλη τους σε κατεύθυνση ρήξης και διεκδίκησης ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Τέλος, ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε:
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.
Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.
Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να γίνουν -με κρατική χρηματοδότηση- όλες οι απαιτούμενες νέες προσλήψεις.
Να μην γίνει καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο