«Κάτω από το Γαλατόδασος»: Θεατρική παράσταση από τους “Ορίζοντες” του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (26/6)


Η Ομάδα «Ορίζοντες» (παιδιά Λυκείου) του Τμήματος Θεατρικής   Υποδομής  του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας  παρουσιάζει  την  παράσταση «Κάτω από το Γαλατόδασος» του Ντύλαν Τόμας  σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα.

Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 στις 9.00μ.μ. στο Θέατρο Άλσους  «Μελίνα Μερκούρη». Είσοδος: τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. 

Συντελεστές Παράστασης
Συγγραφέας:  Ντύλαν Τόμας
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία:  Χριστίνα Αβραμίδου, Γεωργάκη Χαρά, Ευαγγελοπούλου Μαρία, Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία 
Σχεδιασμός – κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Γεωργόπουλος
Μουσική Επιμέλεια/Διδασκαλία: Μαριάννα Ντίνου, Δημήτρης Στίμπος

Παίζουν ζωντανά: Όλγα Αλεξίου (πιάνο), Ζωή Παπαευθυμίου (πιάνο), Μάριος Δασκαλάκης (σαξόφωνο, πιάνο), Χρήστος Καλφόπουλος (φλάουτο),  Βασίλης Θεοδωρίδης (κιθάρα)
Γραφιστική Επιμέλεια/Φωτογραφία: Τάσος Θώμογλου
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αλεξίου Όλγα, Αντάρα Ειρήνη, Γκαμεζανταρσβίλι Άννα, Δασκαλάκης Μάριος, Ζιώγα Φανή, Θεοδοσίου Άννα, Θεοδωρίδης Βασίλης, Ιορδανίδου Δήμητρα, Καλφόπουλος Χρήστος, Κετίκογλου Κώννα, Κεφάλα Μαρία, Κυριάκου Ζωή, Μπούσουλας Χάρης, Ντόστι Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Πλούταρχος, Παπαευθυμίου Ζωή, Παπαλάμπρου Νεφέλη, Πέρογλου Μαρία, Σταμούλη Ειρήνη, Τριανταφυλλίδου Εύα, Τσαχουρίδης Γιώργιος, Χριστοδουλίδου Στεφανία

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Το στοίχημα της χρονιάς. Για τα παιδιά, για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, για μένα τον ίδιο.. Μια παράσταση εφήβων τολμάει για πρώτη φορά να ξεμυτίσει και ,δειλά- δειλά, αλλά με ψηλά το κεφάλι, ν’ ανηφορίσει για το άλσος Παπάγου, στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη». Κάτω από το Γαλατόδασος. Όπως είπε ο ίδιος ο Ντύλαν Τόμας, είναι ένα θεατρικό έργο, εντυπώσεις και φωνές, όπου γράφοντας απλά, ζεστά, κωμικά, με πολλή κίνηση να μπορεί κανείς να γνωρίσει την πόλη –Χλαρέγκιμπ- σαν να ‘ταν ένας από τους κατοίκους της. Ένα κείμενο λυρικό, με κινηματογραφικό ρυθμό, εναλλασσόμενες σκηνές που ξεπετάγονται η μία μέσα απ’ την άλλη, με μουσική που «γεννήθηκε» αυτοσχεδιαστικά απ’ τα παιδιά, με τραγούδι και έντονη κίνηση σας καλεί να το δείτε, να το ακούσετε αλλά κυρίως να αφεθείτε και να το αισθανθείτε. Είναι ευκαιρία σπάνια, να βλέπεις έφηβους να ξεπερνάνε τον αρχικό φόβο απέναντι σε ένα ποιητικό κείμενο και τον τρόμο σε ένα ανοιχτό αμφιθέατρο 1700 θέσεων, να προβληματίζονται για την ερμηνεία των λέξεων, να κοπιάζουν για να συγχρονιστούν και τελικά να ερμηνεύουν επάνω στη σκηνή. Στις 26 του Ιούνη, με φόντο τα πυκνά πεύκα του λόφου, έχουμε μια αναμέτρηση. Με το έργο, με τις αισθήσεις και κυρίως με τους εαυτούς μας. Άκου!  

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο