Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Δικαιώνονται οι προσδοκίες από το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για καίρια ζητήματα των αγροτών


ΔΤ από τους τρεις βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ:  Δικαιώνονται οι προσδοκίες από το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ  για καίρια ζητήματα των αγροτών, αφού:

Το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης της ζημίας στα ροδάκινα από την κακοκαιρία του περασμένου Ιουλίου, δικαιώνει την άποψη - όπως αναμενόταν - ότι η συγκεκριμένη ζημία,  προσδιορίζεται ως ζημία, που αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ. Λεπτομερής αναφορά αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες από το ΥΠΑΑΤ.

Για το πρόγραμμα απονιτροποίησης (ειδικές περιοχές) - σχέδια βελτίωσης  2013/2014 - προβλέπεται να ολοκληρωθεί  η πληρωμή του υπόλοιπου 10%, στα μέσα του Σεπτεμβρίου (από 15 έως 20/9),
συγκεκριμένα υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ και αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.      

Η πληρωμή που αφορά, στην «ολοκληρωμένη διαχείριση των τεύτλων» έτους 2015 - που διεκόπη λόγω τεχνικών προβλημάτων- θα εκκινήσει άμεσα, ώστε οι ΔΑΟΚ να στείλουν τα δεδομένα, προκειμένου οι παραγωγοί να πληρωθούν μέσα στην   ερχόμενη εβδομάδα.

Για τους επιλαχόντες «νέους αγρότες», που  πρόκειται να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα - όπως επίσημα ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΑΤ – αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός επιλαχόντων. 

Η τεκμηρίωση σχετικά με τη διεκδίκηση αποζημίωσης, λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία, βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας, ώστε στα τέλη του Σεπτέμβρη να κατατεθεί σχετικό αίτημα στην Ε.Ε. - από κοινού με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες - όπως συμφωνήθηκε στην κοινή σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ   τον περασμένο Ιούλιο, (σύντομα θα ανακοινωθούν επίσημα τα μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών από τον ΥΠΑΑΤ) .

Βέροια 30/8/2017
   
Αντωνίου Χρ.  Καρασαρλίδου Φρ.  Ουρσουζίδης Γ.   
Βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο