ex-Αιρετικά: Οι πρόθυμοι χαμερπείς και οι... πολύτιμες υπηρεσίες τους σε έναν Δήμαρχο


Οδηγίες επιβίωσης σε αυλή πολιτικού προσώπου, π.χ. Δημάρχου, και μερικές επισημάνσεις: Σε διορίζουν σε μία θεσούλα (δοτή) στο Δήμο (σε κάποιο Δήμο, γενικώς και αορίστως). Γίνεσαι "δερβέναγας" και καταφέρνεις να κόβεις και να ράβεις... Μετά, αλλάζει ο Δήμαρχος και σε αφήνει στην απέξω. Τον βρίζεις, του σούρνεις τα... εξ αμάξης, κατά το κοινώς λεγόμενον. 

Μετά όμως καταφέρνεις (είσαι μανούλα σε αυτά) να ξανατρουπώσεις στο Δήμο και να παίρνεις το μισθουλάκο. Ξαφνικά, ο Δήμαρχος γίνεται "καλός και άξιος". Για να φανείς όμως και συ άξιος, προσπαθείς να προσφέρεις πολλές "υπηρεσίες". Ακόμα και η ρουφιανιά δεν είναι ντροπή για σένα, αρκεί να δικαιολογήσεις την ύπαρξή σου. 

Αναλαμβάνεις "εργολαβία" υπόγειων υπηρεσιών. Αυτός που αρχικά σε απέρριψε και τελικά σε πήρε, μάλλον αισθάνεται δικαιωμένος. Ή τόσο τον κόβει ή είναι μία από τα ίδια με σένα. Πάντως, σε αφήνει να δρας ανενόχλητος. 

Και, άμοιρε, νομίζεις πως έχεις υπόληψη... Σε φτύνουν και νομίζεις ότι βρέχει. Εσένα, αλλά και αυτούς που σε ανέχονται. Όπως και να έχει, "άξιος ο μισθός σου". 

Βεβαίως, ο κλέφτης, ο ψεύτης και, συμπληρώνω, ο γλείφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Μετά, χαίρονται όλοι οι άλλοι... 

Υ.Γ.: Να σε χαίρεται αυτός που σε πήρε πίσω και εκεί που έφτυνες τώρα και πάλι γλείφεις. Και να σε χαίρονται και όλοι αυτοί που σε ανέχονται.




ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη




(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο