«Η τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι βλαβερή για την Πατρίδα» (άρθρο του Λ. Αυγενάκη στο InVeria.gr)


Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, απέχει παρασάγγας από την ωραιοποιημένη Ελλάδα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η πλήρης κυβερνητική ανεπάρκεια μπροστά στα προβλήματα της χώρας είναι μνημειώδης:

Η δήθεν «μεταμνημονιακή Ελλάδα» είναι αυτή που έχουν ήδη δεσμεύσει σε βαριά λιτότητα για πολλά χρόνια. Τα μέτρα 5,1 δις που συνυπέγραψαν είναι προ των πυλών. Και είναι μέτρα που θα πλήξουν τους πάντες και προπάντων  τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Είναι μέτρα πέρα και πάνω από αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα, σε μια Ευρωζώνη που αναπτύσσεται για όλους,  εκτός από την Ελλάδα.  

 Η φιέστα για τις επενδύσεις και τις νέες δουλειές είναι εντελώς προσχηματική. Ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε με πάθος την επιχειρηματικότητα που εμείς δρομολογήσαμε. Πολέμησε τον ΟΛΘ, το Ελληνικό, τα αεροδρόμια, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την COSCO.   Τώρα ως Κυβέρνηση, αναγκάζεται να παριστάνει ότι είναι υπέρμαχος των επενδύσεων. Παρ΄ όλα αυτά, επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα για να τις ευνοήσει αφού αρνείται πεισματικά να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον, να μειώσει τη γραφειοκρατία, ή τη φορολογία.  

Η επίθεση στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών είναι πιο βίαιη από ποτέ και τα σημάδια φορολογικής εξάντλησης της κοινωνίας είναι πλέον ορατά. Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά επεκτάθηκε. Οι φόροι όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά εξελίχθηκαν σε αφορολόγητο κάτω από τα 6.000 ευρώ.  Η πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβονται κάτω από τον βασικό μισθό, δημιουργώντας έτσι, για πρώτη φορά, την πιο φτωχή γενιά εργαζομένων, τη γενιά των 360 ευρώ. 
Ο κατάλογος είναι δυστυχώς μακρύς και ατελείωτος … Το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα δεν ωραιοποιείται και οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια της αντοχής τους.

Στην επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Τα ερωτήματα είναι πραγματικά και μας αφορούν όλους: Πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές;  Πώς και με ποια σειρά θα μειώσουμε τους φόρους; Πώς θα γίνει καλύτερο και πιο αποτελεσματικό το Δημόσιο και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες; Πώς θα φτιάξουμε καλύτερα σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία; Πώς μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα μακροπρόθεσμα προβλήματα της χώρας. Την κλιματική αλλαγή, αλλά κυρίως την υπογεννητικότητα η οποία κινδυνεύει να αφανίσει το Ελληνικό Έθνος;  Πώς θα επηρεάσουμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη που αλλάζει; Πως θα είμαστε στον πρώτο κύκλο των συζητήσεων που γίνονται και όχι απλά ουραγοί;  

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από τη συνεχή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς, τις επαγγελματικές ενώσεις, την επιστημονική κοινότητα, τις καινοτόμες και δημιουργικές ομάδες, μέσα από την συστηματική και αμφίδρομη επικοινωνία με τους απλούς πολίτες, είναι έτοιμος να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, με θετικές προτάσεις και προτεραιότητες, που να απαντά στο ερώτημα πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και πώς θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές για όλους.

Έχει στο κέντρο των προτεραιοτήτων του την προετοιμασία έμπρακτων απαντήσεων στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας. Στην Ελλάδα που οραματίζεται, κανένας Έλληνας δεν θα μένει πίσω και οι καλύτεροι δεν θα επιλέγονται με κλήρωση. Οι Έλληνες αξίζουμε μια πολύ καλύτερη ζωή. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μπορούμε να τα καταφέρουμε.

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο