Δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα στην Ημαθία για το 51ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΣΕΤ


Για τρεις μέρες η Ημαθία και η Βέροια φιλοξένησε πάνω από 50 δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στο 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ).

Μαζί με τους δημοσιογράφους, η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κρίαρη, η πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Μαριάννα Ψύλλα, η Τέσσα Δουλκέρη, Καθηγήτρια Επικοινωνίας ΑΠΘ, ο Σωκράτης Δεληβογιατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό και του Περιοδικού Φιλοσοφείν ΑΠΘ, και η Αγγελική Γαζή, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι ακαδημαϊκοί που είτε ως εισηγητές, είτε ως μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου λάμπρυναν με την παρουσία τους το Συνέδριο της ΕΣΕΤ.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στους Μακεδονικούς Τάφους των Λευκαδίων (Τάφος Κρίσεως και Ανθεμίων) και στο αρχαίο θέατρο Μίεζας, ενώ στη συνέχεια είχαν μια μοναδική ευκαιρία οινογνωσία στις εγκαταστάσεις του ΒΑΕΝΙ. Το μεσημέρι της ίδια ημέρας, η διοίκηση και μέλη της ΕΣΕΤ πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, ως συνδιοργανωτές του Συνεδρίου.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, το πρωί και το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες συνεδρίες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των Συνέδρων στην πόλη της Βέροιας (Παλαιά Μητρόπολη, Εβραϊκή Συνοικία - Μπαρμπούτα, περιοχή Κυριώτισσας, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας κ.α.).

Το πρωί της Κυριακής 8 Οκτωβρίου οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, στη Βεργίνα. Μετά το τέλος της 3ης Συνεδρίας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των Συνέδρων στο Μουσείο και τους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της ΕΣΕΤ στη Βέροια και οι άλλες δράσεις του στην Ημαθία είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα μεταδώσουν τις εμπειρίες τους στον τόπο τους. Αυτό παρακίνησε, άλλωστε, την Π.Ε. Ημαθίας και τον Δ. Βέροιας, μαζί με πολλές τοπικές επιχειρήσεις και φορείς, να στηρίξουν την προσπάθεια. Δυστυχώς, δεν σκέφτηκε το ίδιο και ο Δήμος Νάουσας, ο οποίος - παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ξενάγησης των Συνέδρων έγινε στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας, θεώρησε πως - επειδή οι εργασίες του Συνεδρίου έγιναν στη Βέροια - δεν πρέπει να συμμετέχει στην διοργάνωση.

Όσον αφορά τα συμπεράσματα και περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, αναμένεται επίσημο δελτίο Τύπου από την ΕΣΕΤ.





















ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

(κλικ στην εικόνα)


Βέροια – 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο – διοργάνωση ΕΣΕΤ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο