Εκδήλωση με θέμα «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Μέγας Διδάσκαλος - Άριστος Μαθητής» στη Νάουσα (23/10)

ΔΤ από ΠΕ Ημαθίας: Εκδήλωση, αφιερωμένη στον Μέγα Αλέξανδρο και τον δάσκαλο του Αριστοτέλη, πραγματοποιείται στην Π.Ε Ημαθίας, στα πλαίσια αντίστοιχων διοργανώσεων που πραγματοποιεί η ΠΚΜ στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το θέμα της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς», αίθουσα Βέτλανς, της Νάουσας, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα είναι «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα».

Η συγκεκριμένη δράση προβολής της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει εκτός από τις επτά εκδηλώσεις, τη δημιουργία θεματικών video, την παρουσίαση εκθεσιακών φωτογραφιών και την παραγωγή ειδικών δώρων (προτομές και foglio φωτογραφιών), αφιερωμένων στις δύο σπουδαίες προσωπικότητες του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον δάσκαλό του τον Αριστοτέλη. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, ενώ η δράση αυτή προγραμματίζεται να προβληθεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες καθώς και σε στοχευμένες αγορές – στόχους στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα της δεύτερης αυτής εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες – εισηγήσεις από την  Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας για το πρώτο πανεπιστήμιο της Οικουμένης – Σχολή Αριστοτέλη Μίεζα, από την Α/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας για την Αριστοτελική παιδεία , καθώς και την ιστορική διαδρομή του οίνου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Οι προσκεκλημένοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οινογευσία με εκλεκτά κρασιά από τους οινοπαραγωγούς της περιοχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ της αίθουσας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο