Επίσκεψη Δημάρχου Βέροιας στην αδελφοποιημένη πόλη Ούζιτσε της Σερβίας


Με επιτυχία και σημαντικές νέες ιδέες και επαφές για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, ολοκληρώθηκε η αποστολή του Δήμου Βέροιας στην αδελφοποιημένη πόλη Uzice της Σερβίας.

Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, επικεφαλής επίσημης αντιπροσωπείας του Δήμου μας επισκέφθηκε την πόλη του Uzice της Σερβίας, μετά από σχετική πρόσκληση, το διάστημα 7-10 Οκτωβρίου 2017.  

Στο πλαίσιο της επίσημης αυτής αποστολής, ο Δήμαρχος συναντήθηκε σε πνεύμα κατανόησης και αλληλεγγύης με το Δήμαρχο της πόλης Ούζιτσε, τον πρόεδρο του τοπικού κοινοβουλίου και τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο Τιμοκίου, κ.κ. Ιουστίνο, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλης φυτεύτηκε από τους δύο Δημάρχους και το δέντρο της φιλίας και αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

«Η στόχευση της δημιουργίας ενός διαύλου επικοινωνίας, συνεργασίας και κοινών δράσεων μεταξύ του Δήμου Βέροιας και του Δήμου Uzice, με απώτερο σκοπό το κοινό πολιτιστικό και οικονομικό όφελος των δύο πόλεων, υπακούει και εκπορεύεται από τις θεμελιώδεις πολιτικές και επιχειρησιακές αρχές του Δήμου Βέροιας», τόνισε μεταξύ άλλων στις επιμέρους συζητήσεις ο Δήμαρχος Βέροιας.

Η ενίσχυση του θεσμού της αδελφοποίησης των δύο πόλεων και της συμμετοχής επιμελητηρίων, επιχειρηματιών, πολιτιστικών συλλόγων και πολιτών θα δώσει το έναυσμα για: 

- την αλληλογνωριμία των δύο κοινωνιών με την πολιτισμική πολυμορφία
- τη δημιουργία πολυσχιδών δικτύων πολιτιστικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα
- την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών επί τοπικών θεμάτων
- την προβολή των τοπικών προϊόντων σε μεγαλύτερες αγορές και την ευόδωση επιχειρηματικών σχεδίων
- την τουριστική προβολή της πόλης και την αύξηση των επισκέψεων και διανυκτερεύσεων σ’ αυτήν
- την ιδιαίτερη προβολή της Βεργίνας και των θρησκευτικών μνημείων
- τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων των δύο περιοχών
- την ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών κλπ

Τονίσθηκε δε ιδιαίτερα ότι η ενίσχυση του θεσμού της αδελφοποίησης των δύο πόλεων θα προσφέρει αμφότερα θετικά αποτελέσματα σε πολιτιστικό, επιχειρηματικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και μόνον ως ευοίωνη μπορεί να εκληφθεί, προς όφελος των δύο κοινωνιών.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο