Υπό βροχή και χωρίς μαθητές η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Βέροια (φώτο - βίντεο)


Μόνο η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Βέροια για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγων του άστατου καιρού και του ψιλόβροχου. 

Εξαίρεση αποτέλεσε το 4ο Λύκειο Βέροιας, όπου συμμετείχαν στην παρέλαση η σημαιοφόρος και οι παραστάτες, μαζί με αντιπροσωπεία μαθητών από το Πούσκιν (κοντά στην Αγ. Πετρούπολη) της Ρωσίας, η οποία έκανε παρέλαση κρατώντας φωτογραφίες πεσόντων προγόνων τους κατά την ηρωική τους αντίσταση στις ναζιστικές δυνάμεις, από το φθινόπωρο του 1941 έως τον χειμώνα του 1944. Επίσης, συμμετείχε στην παρέλαση και ο Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων, καθώς και οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού.

Το πρωί τελέστηκε η Δοξολογία στο Ναό Αγ. Αντωνίου Βέροιας, ενώ στις 11.30 η πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας Ωρολογίου, ενώ στο ίδιο σημείο εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, ο διοικητής της Π.Υ. Βέροιας, ο διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Βέροια, αξιωματικοί του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, οργανώσεων και κομμάτων, του Ερυθρού Σταυρού, αντιπροσωπείες σχολείων κ.α.

Δείτε βίντεο από το Ναό Αγ. Αντωνίου, το Ηρώο και την παρέλαση:




























 



































































Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο