ex-Αιρετικά: Ο... μπαμπούλας της Τροχαίας Βέροιας


Στη Βέροια, όπως φαντάζομαι και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν δύο κατηγορίες οδηγών: Αυτοί που παραπονιούνται και υποφέρουν από τα κυκλοφοριακά προβλήματα και αυτοί που τα προκαλούν!

Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, υπάρχουν οδηγοί που ανήκουν και στις δύο κατηγορίες! Από τη μία γκρινιάζουν για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που υπάρχει, αλλά μόλις φτάσουν στο σημείο που θέλουν, παρκάρουν όπου τους βολεύει και έτσι γίνονται και αυτοί μέρος του προβλήματος!

Η Βέροια είναι από τις λίγες πόλεις του μεγέθους της που δεν έχουν ούτε ένα φανάρι στο κέντρο της, ενώ δεν υπάρχουν ούτε καν κυκλικοί κόμβοι, που κατά τη σύγχρονη μέθοδο έχουν αντικαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις τους φωτεινούς σηματοδότες. Παρά ταύτα, η ανυπαρξία φαναριών δεν είναι σε καμία περίπτωση ο λόγος που παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης κατά τις ώρες αιχμής. 

Συνήθως η συμφόρηση γίνεται από παρανόμως σταθμευμένα ή σταματημένα αυτοκίνητα (αυτό το ελληνικό κλασικό "για 1 λεπτό σταμάτησα"), που έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις. 

Από τον καιρό που ανέλαβε ο σημερινός Αστυνομικός Διευθυντής της Ημαθίας, ο Χρήστος Σιμούλης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας προμηθεύτηκε γερανό για της ανάγκες της Τροχαίας, κάτι που - κατά πολλούς - έλειπε από τη Βέροια. 

Μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί έντονη δράση του γερανού, δεν έχει σηκώσει πολλά αυτοκίνητα δηλαδή, ωστόσο λειτουργεί πολύ πιο αποτρεπτικά η θέασή του από ένα απλό περιπολικό... 

Αν οι... δαγκάνες σε σηκώσουν, είναι αργά για... δάκρυα! Το πρωί της Δευτέρας (27/11/2017), μιας μέρας βροχερής και με έντονη κίνηση, η παρουσία του γερανού της Τροχαίας Βέροιας λειτούργησε μια χαρά σαν... μπαμπούλας! Εφόσον δεν μπορούμε με το καλό, ας το μάθουμε και με τον... βούρδουλα. Αρκεί να μάθουμε!

ΥΓ: Για να προλάβω τα - δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό - σχόλια περί έλλειψης θέσεων στάθμευσης, για ακόμη μία φορά πρέπει να τονιστεί πως με το να παρκάρουμε όπου να 'ναι και να οξύνεται ακόμη περισσότερο το πρόβλημα δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση. Πάντως, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Δημοτική Αρχή κάτι θα πρέπει να κάνει για το θέμα, θέσεις στάθμευσης ζητούν οι οδηγοί (κάτοικοι και επισκέπτες), όχι... υποσχέσεις.




ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη



(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο