Έχετε e-shop; Επενδύστε στο digital marketing!


Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αυξάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με τους νεότερους να παρακινούν τους μεγαλύτερους να το αξιοποιούν για τη διευκόλυνση που τους προσφέρει στον τομέα των αγορών.


Αν δραστηριοποιείτε επιχειρηματικά στο Ίντερνετ και έχετε e-shop που εμπορεύεται προϊόντα ή παρέχει υπηρεσίες, δείτε γιατί είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με το digital marketing (παρακολουθώντας σεμιναρια marketing) και να αξιοποιείτε τα εργαλεία που σας προσφέρει.


Ποια η γνώμη των Ελλήνων για τα εγχώρια e-shops;


Μεγάλη μερίδα Ελλήνων καταναλωτών (7 στους 10) δηλώνουν ότι προτιμούν τα e-shops καθώς βρίσκουν καλύτερες τιμές τόσο σε προϊόντα που τους ενδιαφέρουν να προμηθευτούν όσο και σε υπηρεσίες.


Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την πιο πρόσφατη μελέτη του Ελληνικού Συνδέσμου Εμπορίου, στην οποία καταγράφεται ότι οι εγχώριοι online καταναλωτές είναι πλέον περισσότεροι από 3 εκατομμύρια και ξοδεύουν 1.300 ευρώ ο καθένας ανά έτος σε ηλεκτρονικές αγορές.


Σχεδόν 6 στους 10 αναφέρουν ότι προτιμούν το Ίντερνετ και γιατί έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών των ηλεκτρονικών καταστημάτων ώστε να πραγματοποιούν όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσες αγορές. Οι μισοί δηλώνουν ακόμη πως αξιοποιούν τη διαδικτυακή αγορά καθώς βρίσκουν προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται αποκλειστικά online.


Οι Έλληνες καταναλωτές που πραγματοποιούν αγορές από το Διαδίκτυο, έχοντας αποκομίσει πλούσια εμπειρία από την αλληλεπίδρασή τους με εγχώρια και διεθνή e-shops, σημειώνουν τα 3 πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που επηρεάζουν θετικά την εμπιστοσύνη τους ώστε να προβούν σε αγορά.


Σχεδόν οι μισοί (το 46% συγκεκριμένα) θεωρεί ως πιο σημαντικό χαρακτηριστικό να παρέχεται από το e-shop ασφαλής τρόπος πληρωμής από επίσημο φορέα. Το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει πως είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από ένα e-shop αν είναι ξεκάθαροι οι όροι χρήσης και το 32% εξετάζει αν έχει συγκεντρώσει θετικές κριτικές από άλλους χρήστες.


Γιατί είναι απαραίτητο να επενδύσετε στο digital marketing


Η επιχειρηματική πραγματικότητα σήμερα επιβάλλει στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο να προσαρμόζονται ταχύτατα στα νέα δεδομένα. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Digital Marketing θεωρείται πλέον αναγκαία για την μακροημέρευση και την επιβίωση των επιχειρήσεων. Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει από την ανάπτυξη που σημειώνεται χρόνο με τον χρόνο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως διαφαίνεται από τα παραπάνω στοιχεία της μελέτης.


Τα εργαλεία του Digital Marketing δύνανται να συνδράμουν στην αύξηση των πωλήσεων του e-shop σας και των κερδών σας. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης των προϊόντων ή των υπηρεσιών μπορεί να γίνει μέσω της προηγμένης διαφημιστικής πλατφόρμας της Google, Adwords. Παρακολουθώντας σεμινάρια για digital marketing θα μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργείτε αποδοτικές διαφημίσεις, πώς να στοχεύσετε το επιθυμητό καταναλωτικό κοινό, δηλώνοντας τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά στις καμπάνιες σας.


Ένας άλλος, εξαιρετικά αποδοτικός τρόπος για την ανάπτυξη του e-shop σας είναι η χάραξη σωστής στρατηγικής marketing στα δημοφιλή social media. Οι διαφημιστικές πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες για το e-shop σας με άμεσο και οικονομικό τρόπο. Με τη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων μπορείτε να διαφημίσετε σε στοχευμένο κοινό τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες και να οικοδομήσετε ισχυρή φίρμα.   

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο