Παναγιώτης Δαβόρας και Μιχάλης Χασιώτης: Δικηγόροι 3ης γενιάς με όνομα... βαρύ σαν ιστορία!


Δυο δικηγόρους 3ης γενιάς, τον Παναγιώτη Δαβόρα του Δημοσθένη και τον Μιχάλη Χασιώτη του Ιωάννη, έχει ενταγμένους στον συνδυασμό "Μάχιμοι Δικηγόροι", ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτης Καραβασίλης

Αθανάσιος - Δημοσθένης - Παναγιώτης Δαβόρας


Ο Παναγιώτης Δαβόρας, γιος του Δημοσθένη και εγγονός του Αθανασίου Δαβόρα, πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 2016, αφού πρώτα ολοκλήρωσε Πολιτικές Επιστήμες στο ΑΠΘ και στη συνέχεια τη Νομική Σχολή, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. 

Ο πατέρας του Παναγιώτη, ο Δημοσθένης Δαβόρας, μπήκε στον χώρο της δικηγορίας το 1973. Σήμερα, ο Δημοσθένης Δαβόρας διάγει τα τελευταία χρόνια στο επάγγελμα, έχοντας καταστήσει άξιο συνεχιστή τον γιο του Παναγιώτη. 

Ο... πρώτος Δαβόρας δικηγόρος, ο Αθανάσιος Δαβόρας, άνοιξε το δικηγορικό του γραφείο το 1941 και συνταξιοδοτήθηκε 50 χρόνια μετά (!), το 1991. Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, τον Ιούνιο του 2002.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Δαβόρας έχει προ δύο γενεών ρίζα δικηγορική, καθώς ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του ήταν ο Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, δικηγόρος και αυτός και μετέπειτα συμβολαιογράφος στη Βέροια.

Μιχάλ - Γιάννης - Μιχάλης Χασιώτης



Ο Μιχάλης Χασιώτης, γιος του Γιάννη και εγγονός του Μιχαήλ Χασιώτη, πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 2009 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που εδρεύει στην Κομοτηνή. 

Ο πατέρας του Μιχάλη, Γιάννης Χασιώτης ανέλαβε τα δικηγορικά του καθήκοντα το 1980, ενώ διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επί 8 χρόνια Δήμαρχος Βέροιας. Ο Γιάννης Χασιώτης συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα ηνία ο γιος του Μιχάλης.

Ο Μιχαήλ Χασιώτης, πατέρας του Γιάννη και παππούς του Μιχάλη, ξεκίνησε να ασκεί την δικηγορία στο μεταίχμιο της μετεμφυλιακής περιόδου, το 1949 με 1950. Είχε και ο ίδιος έντονη συμμετοχή στα κοινά του Δήμου Βέροιας, ενώ έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2001. 

***


Όπως ανέφερε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου - παρουσίαση του συνδυασμού του ο Φώτης Καραβασίλης, η επιλογή κάθε ενός από τους υποψηφίους δεν ήταν τυχαία και έχει συμβολικό χαρακτήρα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο 33χρονοι δικηγόροι 3ης γενιάς που προαναφέρθηκαν, προφανώς συνδυάζουν την ιστορία και την εμπειρία μαζί με την νεανικότητα και την φρεσκάδα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο