Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Βέροια για τα προβλήματα στη δημόσια παιδεία


Τα σημαντικά, μικρά και μεγάλα, προβλήματα που χαρακτηρίζουν την δημόσια παιδεία όλων των βαθμίδων στη χώρα όχι μόνο οξύνονται χρόνο με το χρόνο, αλλά τείνουν να γίνουν μόνιμη, «φυσιολογική» κατάσταση με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να ματώνουν οικονομικά οι γονείς, να στερούνται γνώσεις οι μαθητές, να εξουθενώνονται οι εκπαιδευτικοί.

Η συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση, οι ελλιπείς, έως ανύπαρκτες, μεταφορές των μαθητών από και προς τα σχολεία, οι παμπάλαιες, έως ανύπαρκτες κι αυτές, υποστηρικτικές υποδομές, οι μηδενικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, οι καθυστερημένες, ακόμη μέχρι σήμερα, προσλήψεις αναπληρωτών, το κλείσιμο τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, και πολλά άλλα, συνθέτουν μια άσχημη εικόνα της δημόσιας δωρεάν παιδείας, η οποία ελάχιστα ή και καθόλου δεν συγκινεί τους θεσμικά υπεύθυνους υπουργούς και κυβερνήσεις

Στα πλαίσια αυτής της κατάστασης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Ημαθίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και η ΕΛΜΕ Ημαθίας διοργάνωσαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2017.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Δημαρχείου, ακολούθησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη, όπου οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, εξέφρασαν τα αιτήματά τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη ακολούθησε πορεία μέχρι την πλατεία Ωρολογίου.

Κατά την διάρκεια της πορείας οι μαθητές φώναζαν συνθήματα, ιδιαίτερα ευρηματικά, όπως “Μουσικό Σχολείο χωρίς καθηγητές είναι σαν κιθάρα χωρίς χορδές”.

Τα αιτήματα που εκφράστηκαν ήταν:

- Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης Πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σχολείων.
- Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.
- Άμεση, γρήγορη και συνολική, απ’ την αρχή, κάλυψη με προσλήψεις όλων των κενών των σχολείων.
- Επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των ΕΠΑΛ του νομού που «κόπηκαν» φέτος απ’ το υπουργείο.
- Απόσυρση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο, που υποβαθμίζει το μορφωτικό χαρακτήρα του και το μετατρέπει σε κέντρο εξετάσεων.
- Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές χωρίς περιορισμούς.

Περισσότερα: verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο