Πώς να εκτυπώνετε οικονομικά στο σπίτι σας

Χρησιμοποιείτε τακτικά τον εκτυπωτή στο σπίτι σας για να τυπώνετε έγγραφα, φωτογραφίες και υλικό που σας ενδιαφέρει από το Διαδίκτυο.


Το κόστος όμως των αναλωσίμων είναι αρκετά υψηλό, γεγονός που σας προκαλεί δισταγμό πλέον προτού πατήσετε την επιλογή «Print».


Δείτε παρακάτω με ποιους απλούς τρόπους θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε πόρους, ενέργεια και χρήματα από τις εκτυπώσεις σας σε μοντέλα εκτυπωτών για οικιακή χρήση, σύμφωνα με τους ειδικούς του websupplies.gr.


Αποφύγετε τους «ανώνυμους» εκτυπωτές


Μπορεί ένας εκτυπωτής να φαντάζει πολύ δελεαστικός χάρη στην τιμή του, αλλά το γεγονός ότι δεν σας είναι γνώριμη η φίρμα του μάλλον πρέπει να σας προβληματίσει. Επιλέξτε καλύτερα έναν μεσαίου κόστους επώνυμο εκτυπωτή, που να διαθέτει λειτουργίες για εξοικονόμηση ενέργειας, μελανιού και χαρτιού και εγγύηση για σεβαστό χρονικό διάστημα χρήσης.


Αξιοποιήστε την εκτύπωση διπλής όψης


Κάντε οικονομία στο χαρτί! Χρησιμοποιήστε με φειδώ το χαρτί εκτύπωσης προκειμένου να μειώσετε τα έξοδα εκτύπωσης αλλά και να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος. Πολλά σύγχρονα μοντέλα εκτυπωτών προσφέρουν τη δυνατότητα να εκτυπώνετε το υλικό σας σε δύο όψεις. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας για τον τρόπο που θα το κάνετε.


Ελέγξτε το υλικό προτού εκτυπώσετε


Τα λάθη που γίνονται από βιασύνη στις προς εκτύπωση εργασίες σας ξοδεύουν το χαρτί! Με την επιλογή της προεπισκόπησης μπορείτε να «τσεκάρετε» πώς θα φαίνεται το τυπωμένο υλικό στο χαρτί, προτού το εκτυπώσετε. Δώστε λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή ώστε να εντοπίσετε τυχόν λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν σε μελάνι και χαρτί.


Προσαρμόζετε την ποιότητα εκτύπωσης


Προτού πραγματοποιήσετε μία εκτύπωση, χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις της. Επιλέξετε τη λειτουργία χαμηλής ποιότητας εκτύπωσης, όταν θέλετε να εκτυπώσετε υλικό για προσωπική χρήση, η σε ασπρόμαυρη εκδοχή, ή και σε απόχρωση του γκρι. Ενεργοποιήστε την υψηλή ποιότητα εκτύπωσης για επαγγελματικά έγγραφα, παρουσιάσεις και φωτογραφίες.


Διαλέξτε τη σωστή γραμματοσειρά


Όταν δανείζεστε υλικό από το Διαδίκτυο για προσωπική χρήση, προσαρμόστε τη γραμματοσειρά στα δικά σας δεδομένα. Κάνετε μερικούς πειραματισμούς στο μέγεθος των χαρακτήρων, δοκιμάστε την πιο λιτή και τη λεπτή και θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε έως και 20% μελάνι!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο