Πώς θα διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή και λευκά



Ένα όμορφο χαμόγελο καταφέρνει πάντα να κερδίζει τις εντυπώσεις και ενισχύει την αυτοπεποίθηση στον κάτοχό του.


Δείτε στη συνέχεια με ποιους απλούς τρόπους μπορείτε να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή και λαμπερά, ακόμα και αν έχετε προσθετικές εργασίες στην οδοντοστοιχία σας, όπως είναι τα εμφυτεύματα.


Βουρτσίζετε τα δόντια συστηματικά


Μην παραμελείτε τα δόντια σας! Πλύνετέ τα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, με τον ορθό τρόπο που υποδεικνύει ο οδοντίατρός σας. Εκτός από το πρωινό βούρτσισμα και το βραδινό, είναι σημαντικό να τα πλένετε και μετά από γεύματα που είναι πλούσια σε σάκχαρα και υδατάνθρακες.


Επιλέξτε φθοριούχο οδοντόκρεμα


Το σμάλτο των δοντιών σκληραίνει με το φθόριο και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος της φθοράς της οδοντοστοιχίας σας. Επιλέξτε δε, μια μαλακή οδοντόβουρτσα με μικρή κεφαλή προκειμένου να έχετε καλύτερη πρόσβαση στα πίσω δόντια.


Πλύνετε τα δόντια για 2 λεπτά κάθε φορά


Το πλύσιμο των δοντιών πρέπει να γίνεται με σχολαστικότητα και να διαρκεί τουλάχιστον 2 λεπτά κάθε φορά.


Κάνετε καθημερινά μεσοδόντιο καθαρισμό


Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα ή/και βουρτσάκια μεσοδοντίου καθαρισμού κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος των δοντιών. Απομακρύνετε την οδοντική μικροβιακή πλάκα από τις πλαϊνές επιφάνειες τους και τα υπολείμματα των τροφών με απαλές και αργές κινήσεις.


Περιορίστε λιπαρά και όξινα τρόφιμα και ποτά


Αναψυκτικά, λευκό κρασί και όσα τρόφιμα περιέχουν λιπαρά καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε για το καλό της οδοντοστοιχίας σας -περιέχουν συστατικά που αλλοιώνουν το δομικό υλικό των δοντιών και ευνοούν την τερηδόνα.


Προσοχή στους τραυματισμούς!


Φορέστε ένα «μασελάκι» προστασίας των δοντιών σας για να μειώσετε τις πιθανότητες να τραυματιστείτε όταν ασκείστε ή κάνετε αθλητικές δραστηριότητες.


Κρατήστε το δόντι που έπεσε


Αν τύχει να πέσει κάποιο από τα δόντια σας, προσπαθήστε να το σταθεροποιήσετε στη θέση του μέχρι να φτάσετε στον οδοντίατρο. Αν δεν είναι εφικτό, τοποθετήστε το δόντι μέσα σε γάλα και ζητήστε αμέσως οδοντιατρική βοήθεια.


Αποφύγετε να ταλαιπωρείτε τα δόντια σας


Τα δόντια προορίζονται μόνο για το μάσημα των τροφών. Μην τα χρησιμοποιείτε για άλλες «δουλειές» όπως είναι να ανοίγετε συσκευασίες, να κόβετε κλωστές, να αφαιρείτε το σφιγμένο καπάκι από μπουκάλι.


Επισκεφτείτε τακτικά τον οδοντίατρό σας


Κάντε προγραμματισμό των επισκέψεών σας στον οδοντίατρο ώστε να ελέγχει την κατάσταση της υγείας των δοντιών σας κάθε έξι μήνες. Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για κάθε πρόβλημα!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο