“Ρουγκάτσια” στη Βέροια από τον Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου


ΔΤ: Άρχισαν και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων, «Ρουγκάτσια- Γουρουνοχαρά 2017».

Τα «Ρουγκάτσια» ξεκίνησαν και πάλι από την πόλη της Βέροιας,  σήμερα  24 Δεκέμβρη, προσφέροντας στους δημότες μοναδικό θέαμα με το έθιμο, και σκορπίζοντας σ’ όλη την πόλη τις νότες από τη μουσική της περιοχής του Ρουμλουκιού.

Τα Ρουγκάτσια του Μακροχωρίου ξεκίνησαν περνώντας την οδό Κεντρικής και φτάνοντας στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, πήραν την ευλογία του ιερέα και χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους όσους είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί.

Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι την πλατεία ωρολογίου ξεσηκώνοντας ντόπιους και ξένους και φτάνοντας στην πλατεία δημαρχείου  τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος και πλήθος κόσμου.

Τα Ρουγκάτσια όπως κάθε χρόνο  πήραν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Κ.κ Παντελεήμων και συνέχισαν να ξεσηκώνουν τον κόσμο σε όλους τους δρόμους της Βέροιας.

Ευχαριστούμε όλον αυτόν τον κόσμο που χειροκρότησε με θέρμη τα παιδιά  μας δίνοντάς τους δύναμη για να συνεχίσουν την παράδοση.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο