Τι λένε για το "αγροτοδικείο" της Βέροιας οι αγρότες


Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βέροιας και Νάουσας ("Μ. Αντύπας"), με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας από το μονομελές Πρωτοδικείο Βέροιας, εξέδωσαν τις παρακάτω ανακοινώσεις: 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Με μια καθαρά  πολιτική απόφαση καταδικάστηκαν χθές  οι τρεις του προεδρειου του Αγροτικου Συλλογου μας (Χαλκίδης Αναστασιος. Βρανας Γιαννης  Παπακωνσταντίνου Θοδωρης )για τους αγώνες των αγροτων τον χειμώνα του 2017.
Η απόφαση αυτή έρχεται εν όψει των νέων κινητοποιήσεων, και σε  μια περίοδο βαθειάς οικονομικής ανέχειας  των αγροτών.

Ερχεται σε μια περίοδο πλήρους εμπαιγμού των αγροτών από μια κυβέρνηση και εναν υπουργό Γεωργίας  ο οποίος με μεγάλη ευκολία υπόσχεται το καλοκαίρι τα αυτονόητα (αποζημιώσεις βροχόπτωσης)  και τον χειμώνα τα ξεχνά αφού έχει  προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα σχετικού «μασάζ της νοημοσύνης μας» .Ενα διάστημα που με φήμες και διαδώσεις  περί επικείμενης αποζημίωσης κατάφεραν να κρατήσουντους αγρότες σε «ομηρία».

Από μια κυβέρνηση και έναν υπουργό ο οποίος δεν δέχεται να συναντήσει τους αγρότες «μη έχοντας τίποτε να τους πεί» καταδεικνύοντας έτσι πως δεν του καίγεται καρφί για τις επιπτώσεις του «εμπάργκο» και την κατάρρευση τιμών και παραγωγών.

Ερχεται σε μια περίοδο που οι δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις (φορολογία, ασφάλεια. εκτακτοι φόροι άμεσοι και έμμεσοι πολλαπλασιάζονται  (θυμηθείτε τους αγώνες μας πριν λίγα χρόνια για την μη καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια ) και δειτε τι γίνεται σήμερα. Όλα αυτά  σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές του ροδακίνου έχουν γονατίσει και τα πιο εύρρωστα  αγροτικά νοικοκυριά.

Μεσα σε όλα αυτό το κλίμα ο ΥΠΑΑΤ κ. Αποστόλου βγαίνει στα ΜΜΕ περιχαρής δηλώνοντας ότι οι εξαγωγές μας παρουσιάζουν ανοδο.

Εννοεί προφανώς τις εξαγωγές των μηδενικών τιμών για τους παραγωγούς.  Κρατά ερμειτικά κλειστή την πόρτα του υπουργείου του για τους αγρότες του μόχθου και την ανοίγει «επιλεκτικά» εκει οπου νομιζει. (ο κατά τα άλλα υπουργός των ανοικτών θυρών).

Εμεις οι αγρότες του Αγροτικου Συλλογου Βέροιας και οι άλλοι συνάδελφοι μας της Παννελλαδικης  Επιτροπης των Συλλογων, Ομοσπονδιων και των Μπλοκων  δηλωνουμε απερίφραστα  ότι δεν πτοούμαστε ούτε από τις δικαστικές αποφάσεις, ουτε «μασάμε» ψεύδη και εμπαιγμούς.  

Το δικιο του αγώνα μας μας ενώνει και μας δυναμώνει. Η μάχη για την επιβίωση θα είναι η μητέρα των μαχών.

Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: 

Όχι στην ποινικοποίηση – Δε φοβόμαστε – Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα
Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καταγγέλλει την καταδίκη των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος Τάσου Χαλκίδη, Θοδωρή Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Βράνα από τα δικαστήρια της Βέροιας για τη συμμετοχή τους μαζί με άλλους αγωνιστές της αγροτιάς στα μπλόκα του 2016.

Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη και η αντιμετώπισή μας ως εγκληματίες επειδή παλεύουμε για την επιβίωσή μας απέναντι στις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η αντιλαϊκή πολιτική, όσο θα μεγαλώνει η φτώχεια του λαού μας, άλλο τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκράτηση, η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό ώστε να φοβηθούμε, να "κάτσουμε στα αυγά μας" να περάσει χωρίς εμπόδια η εξαθλίωσή μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα αγροτοδικεία που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση καθώς και οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες και ποινές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας. Αντίθετα μας πεισμώνουν πιο πολύ να ριχτούμε στη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Συνεχίζουμε και θα δυναμώσουμε την οργάνωση, την ουσιαστική λειτουργία και δράση των Αγροτικών Συλλόγων ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και να προετοιμάσουμε νέους μαζικούς αγώνες.
Δυναμώνουμε την κοινή δράση και το συντονισμό με τους συμμάχους μας, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, όλους αυτούς που στόχο έχουν το ξεκλήρισμά μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους συγκεντρώνοντας τη γη και την παραγωγή στα χέρια τους.

Πρώτος αγωνιστικός σταθμός κοινής δράσης είναι η Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στην Κυριακή 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα, που θα συζητήσουμε και συναποφασίσουμε την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο