Το Επιμελητήριο Ημαθίας ψηφίζει διοίκηση - Χρήσιμες πληροφορίες (Κυριακή 3/12)


Οι Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών Συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ημαθίας, θα γίνουν στις 03 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή.

Οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας είναι "Επιχειρηματική Ανανέωση", με υποψήφιο πρόεδρο τον Γιώργο Μπίκα και "Ημαθία Επιμελείν", με υποψήφιο πρόεδρο τον Τάσο Γιάγκογλου. 

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8:00 π.μ. και θα λήξει στις 6:00 μ.μ., στην έδρα του Επιμελητηρίου (Βέροια, Κεντρικής 3).

Σύμφωνα με τη με αριθμ. πρωτ. 98391/14-09-2017, ΑΔΑ: Ω2ΠΧ465ΧΙ8-ΝΜΘ απόφαση του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης ο αριθμός των αντιπροσώπων του κάθε Τμήματος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ημαθίας ορίσθηκε ως εξής:

Τμήμα Εμπορικό έδρες 6 (έξι)
Τμήμα Υπηρεσιών έδρες 2 (δυο)
Τμήμα Μεταποιητικό έδρες 7 (εφτά)
Τμήμα Τουριστικό έδρα 1 (μια)
Τμήμα Μεταφορών έδρα 1 (μια)
Τμήμα Εξαγωγικό έδρες 4 (τέσσερις)

Ειδικότερα, οι εκλογές θα διεξαχθούν με ενιαίο ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό για όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου και με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ταμειακώς εντάξει και έχει παρέλθει ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο.

Οικονομικά τακτοποιημένα θεωρούνται τα

- Νομικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.
- Φυσικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.

Η τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων έπρεπε να πραγματοποιηθεί 40 ημέρες προ της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών, ήτοι έως την 23η Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ.

Σημειώνεται ότι το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία και απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκησή του είναι η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου, με το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου.

Κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει.

Στερούνται του δικαιώματος ψήφου όσοι έχουν στερηθεί αμετακλήτως τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ή στέρηση αυτή, όσοι τελούν υπό δικαστική απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη καθώς και όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως για όλα τα άλλα αδικήματα, όπως αυτά περιγράφονται στην παρ. 3 του άρθρου 3γ του Ν. 3419/2005.

Δικαίωμα ψήφου έχουν:

α. Κάθε μέλος, φυσικό πρόσωπο μία (1) ψήφο.

β. Κάθε προσωπική εταιρεία μέχρι δύο (2) ψήφους ως εξής: (αα) Για τις ομόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων της, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών. (ββ) Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους, είτε δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων, είτε του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

γ. Κάθε εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) μέχρι δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

δ. Κάθε μονοπρόσωπη ΕΠΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

ε. Κάθε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ) τρεις (3) ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

στ. Κάθε ΙΚΕ δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

ζ. Κάθε μονοπρόσωπη ΙΚΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

η. Κάθε υποκατάστημα, μία (1) ψήφο, αυτή του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού.

θ. Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

ι. Κάθε συνεταιρισμός, δύο (2) ψήφους, αυτές του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι του μέλη του ΔΣ.

Δείτε εδώ αν μπορείτε να ψηφίσετε (αν είστε γραμμένοι στις λίστες, μπορείτε)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο