Δέκα χρόνια από τον θάνατο του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου - Τι είπε από τη Βέροια για το "Μακεδονικό" σαν να μιλούσε σήμερα (βίντεο)


Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

Μια εκκλησιαστική προσωπικότητα ηχηρή, ένας αρχιεπίσκοπος που η δράση του και η στάση του συζητήθηκε όσο κανενός άλλου. 


Με την Μητρόπολη Βεροίας ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε ιδιαίτερες σχέσεις, πολλές φορές βρέθηκε στην Ημαθία. Μάλιστα, στην Ημαθία και στην γειτονική Πέλλα ήταν οι τελευταίες στιγμές πριν διαγνωστεί η ασθένειά του, το καλοκαίρι του 2007. 

Μία από τις πολλές επισκέψεις του Χριστόδουλου αφορούσε και την πρεμιέρα της παράστασης που ανέβασε το Θεατρικό Εργαστήρι της Μητρόπολης Βεροίας, με τίτλο "ΗΡΩΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ: Γερμανός Καραβαγγέλης - Παύλος Μελάς", σε κείμενο της μοναχής Ολυμπιάδος Ντίτορα και σκηνοθεσία του μοναχού Γεράσιμου Μπεκέ.


Σε εκείνη την πρεμιέρα, το 2004 (αν δεν κάνουμε λάθος) όπου την παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου, ενώ ακολούθησαν και άλλες παραστάσεις στη Βέροια και στην Φλώρινα, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Η ομιλία του, αν και πέρασαν τόσα χρόνια, θα μπορούσε να εκφωνηθεί από τον ίδιο και σήμερα, καθώς αναφέρθηκε εκτενώς σε ένα θέμα που αυτές τις μέρες έχει έρθει έντονα στο προσκήνιο: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την προσφώνηση του Μητροπολίτη Βεροίας και την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, μετά το τέλος της εν λόγω παράστασης:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο