ex-Αιρετικά: Οι εκτιμήσεις και οι υποσχέσεις μας για το 2018


2018: Μια νέα χρονιά, όπως τόσες και τόσες άλλες, που ξεκίνησαν με ευχές και όνειρα για να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, σε εθνικό, τοπικό και προσωπικό επίπεδο... 

Κάποτε, η αλλαγή του χρόνου στην Ελλάδα όντως είχε μια θετική προοπτική, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το "κάθε πέρσι και καλύτερα" είναι μάλλον η πιο αρμόζουσα έκφραση. 

Πέρα από τα λόγια τα παχιά των πολιτικών (πολιτικοί είναι, τι να άλλο να πουν) και αποφεύγοντας να πολιτικολογήσουμε ως προς το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτή που μπορεί να κάνει το 2018 (και όλες τις επόμενες χρονιές) καλύτερη χρονιά από τις προηγούμενες, εντός του 2018 σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αναμένονται τα παρακάτω:

- Για την Ημαθία και τους τρεις Δήμους της θα είναι σίγουρα μια χρονιά με έντονο προεκλογικό άρωμα. Κυρίως μετά το καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξει η γραμμή εκκίνησης και αυτό έχει άμεση σχέση με έναν άλλο σημαντικό παράγοντα: Το εάν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές (αν γίνουν πρόωρα). 

Φυσικά, μεγάλο ρόλο θα παίξει το εάν τελικά υπάρξει αλλαγή στο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση και αν μετατεθεί ή όχι η ημερομηνία διεξαγωγής τους (κανονικά θα γίνουν τον Μάιο του 2019, μαζί με τις Ευρωεκλογές).

Ήδη έχουν αρχίσει κάποιοι να ψελλίζουν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν δημαρχιακές θέσεις, άλλοι κινούνται πιο έντονα και απροκάλυπτα, άλλοι πιο υπόγεια και μεθοδικά. Όπως και να έχει, από τα μέσα του Φθινοπώρου του 2018 θα έχουμε μια σαφή εικόνα. 

- Σε εθνικό επίπεδο, αν και ο Αλέξης Τσίπρας μόλις χθες (ανήμερα Πρωτοχρονιάς) τόνισε πως θα εξαντλήσει την τετραετία, κανείς δεν τον πιστεύει. Όχι επειδή έχει χάσει την αξιοπιστία του (καλά, ίσως και λόγω αυτού), αλλά κυρίως επειδή όλα δείχνουν πως ο Αύγουστος του 2018 θα είναι κομβικό σημείο.

Τα σενάρια που υπάρχουν είναι δύο: Ή θα πάει σε εκλογές Μάιο - Ιούνιο του 2018, υπό τη σημαία του "βγαίνουμε στις αγορές" ή θα πάει τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο του 2018, με το σύνθημα "βγήκαμε στις αγορές, συνεχίζουμε". 

Βεβαίως, επειδή εκτιμήσεις κάνουμε και όχι μαντικές προβλέψεις, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να συνεχίσει η κυβερνητική συνεργασία και διακυβέρνηση υπό τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μέχρι το 2019 (με τριπλές εκλογές τον Μάιο ή εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2019), αλλά δεν αποκλείεται το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων να αποτελέσει, 25 χρονιά μετά την πρώτη φορά, αφορμή για να πέσει πρόωρα και άτσαλα η κυβέρνηση. 

- Σε προσωπικό επίπεδο, εμείς στο InVeria.gr σχεδιάζουμε και ελπίζουμε σε πολλά πράγματα, νέες συνεργασίες, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, ακόμη πιο έντονη παρουσία σε όλη την Ημαθία. 

Αλλά, το βασικότερο, και φέτος αποκλείουμε κάθε παρέκκλιση από τους στόχους μας, που δεν είναι άλλοι από την αντικειμενική και σοβαρή ενημέρωση του κοινού που εδώ και 8 χρόνια περίπου μας εμπιστεύεται.

Δεν θα φοβηθούμε από τις προσπάθειες φίμωσής μας (θα σας έχουμε νεότερα σε λίγο καιρό για ποταπές ενέργειες πολιτικών προσώπων που δια της δικαστικής οδού θεωρούν ότι θα μας βάλουν... χέρι), δεν θα ανεχτούμε "φιλικές" παρεμβάσεις από άτομα που θεωρούν πως μπορούν να δρουν αισχρά, αρκεί να χτυπήσουν την πλάτη στους δημοσιογράφους και αυτοί θα ησυχάσουν και, τέλος, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν... 

Καλή Χρονιά σε όλους!


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο